Patates vídues

  • Cuina: Arnau París
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Del grup dels aliments rics en hidrats de carboni, la patata és el més lleuger, ja que és el que conté més aigua, per això es recomana prendre'n de tres a quatre cops per setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 800 g de patata monalisa  
  • 3 cullerades de tomàquet ratllat  
  • 4 ous 
  • 20 g d'ametlla torrada  
  • 1 llesca de pa de pagès 
  • 1 gra d'all 
  • Safrà
  • Julivert fresc 
  • Oli OVE 
  • Pebre negre 
  • Sal

PREPARACIÓ

  1. Foradem 4 ous amb una agulla de cap i els posem en una olla amb aigua fins a cobrir-los. 
  2. Encenem el foc i quan l'aigua comenci a bullir comptem 10 min. Passat aquest temps els deixem en aigua freda. 
  3. Escalfem un raig d'oli dins una paella i hi posem un parell de grans d'all aixafats. 
  4. Hi afegim també una llesca de pa tallada a mida mossegada. 
  5. Quan el pa i l'all estiguin torrats hi posem unes fulles de julivert tallades.  
  6. Ho integrem tot. Posem en un morter 20 g d'ametlla torrada amb pell i sense sal, el contingut de la paella, uns brins de safrà, pebre negre i un polsim de sal. 
  7. Ho piquem.   
  8. Esqueixem 800 g de patata monalisa neta. Ha de quedar a mida mossegada.  
  9. En una paella hi posem un raig d'oli OVE i les patates escapçades. 
  10. Remenem una mica i hi afegim 4 cullerades de tomàquet ratllat. 
  11. Ho salpebrem. 
  12. Deixem que cogui un minut i després hi posem mig litre d'aigua. Deixem que cogui uns 13 minuts. La majoria del líquid ha d'haver-se evaporat. 
  13. Mentrestant pelem els ous.
  14. Passat el temps de cocció de les patates tirem la picada a la paella.  
  15. Integrem perquè s'espesseixi. 
  16. Apaguem el foc i servim amb els ous tallats a quarts.  
  17. Hi afegim una fulleta de julivert. 
Anar al contingut