Paté d'albergínia amb maionesa de bolets

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'albergínia conté minerals com el potassi i el magnesi, que intervenen en la funció de contracció muscular.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 50 g pinyons 

    50 g pernil curat 

    20 g tàperes 

    180 ml oli de gira-sol 

    4 albergínies 

    1 ou 

    1 llimona 

    Ceps en pols 

    Vinagre de poma 

    Torradetes 

    Sal 

    Pebre 

    Oli OVE 

PREPARACIÓ

  1. Posem en una safata al forn 4 albergínies 40 minuts a 180º. 
  2. Mentre es couen, farem un oli de pernil. Posarem en un molinet 50 g de pernil curat i 180 ml d'oli de gira-sol. Ho triturem 1 minut. Després colarem l'oli i reservem el pernil triturat. 
  3. Posarem aquest oli en un got batedor i hi afegim un raig de vinagre de poma, 1 ou, sal i 2 cullerades de ceps en pols. Ho emulsionem i ho posem en un biberó. 
  4. Pelem les albergínies ja cuites i les deixem en un colador perquè s'acabin d'escórrer. 
  5. Fregim 20 g de tàperes en una paella amb oli (cal escórrer-les bé perquè esquitxen). Les reservem sobre un paper absorbent. 
  6. Posem el pernil triturat al microones sobre un paper sulfurat a 600 w durant 4 minuts. Ho deixarem reposar 2 minuts més perquè quedi cruixent. 
  7. En un got batedor hi posem les albergínies, un raig de llimona, sal, pebre i 50 g de pinyons. Ho triturem. 
  8. Posarem en un plat el paté i l'acabarem de decorar amb les tàperes, el pernil i uns munts de maionesa de bolets. Si ho volem, untarem torradetes amb el paté. 
Anar al contingut