Paté de carxofes, crema de sèsam i fruita seca

  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Teresa Carles
  • Dificultat: Baixa

INGREDIENTS

  • 4 carxofes

    1/2 ceba

    3 grans d'all

    60 g d'ametlles

    40 g de nous

    40 g crema de sèsam

    50 g de ratafia

    2 cullerades de llevat nutricional

    Orenga

    Sal

    Pebre

    Oli d'oliva

PREPARACIÓ

  1. Netegem, pelem i bullim les carxofes.
  2. En una cassola amb oli, comencem a enrossir la mitja ceba tallada petita, hi incorporem les carxofes, també tallades, els grans d'all i una mica d'orenga.
  3. Un cop agafi color, hi posem la ratafia i deixem que s'evapori.
  4. En una batedora, triturem les carfoxes amb les ametlles, les nous, la crema de sèsam, el llevat nutricional, la sal i el pebre. Ens ha de quedar amb textura de paté.
  5. Si no sou vegans, podeu substituir el llevat nutricional per formatge.
  6. Ho servim sobre torrades, amb tomàquet sec i nous o amb torrades i coulis de raïm morat. (El coulis el preparem amb el raïm, una mica de farigola, ceba crua, sal i pebre. Ho posem tot al forn 10 minuts perquè es rosteixi i després ho triturem).
Anar al contingut