Paté de carxofes, crema de sèsam i fruita seca
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Teresa Carles
- Dificultat: Baixa
INGREDIENTS
4 carxofes
1/2 ceba
3 grans d'all
60 g d'ametlles
40 g de nous
40 g crema de sèsam
50 g de ratafia
2 cullerades de llevat nutricional
Orenga
Sal
Pebre
Oli d'oliva
PREPARACIÓ
- Netegem, pelem i bullim les carxofes.
- En una cassola amb oli, comencem a enrossir la mitja ceba tallada petita, hi incorporem les carxofes, també tallades, els grans d'all i una mica d'orenga.
- Un cop agafi color, hi posem la ratafia i deixem que s'evapori.
- En una batedora, triturem les carfoxes amb les ametlles, les nous, la crema de sèsam, el llevat nutricional, la sal i el pebre. Ens ha de quedar amb textura de paté.
- Si no sou vegans, podeu substituir el llevat nutricional per formatge.
- Ho servim sobre torrades, amb tomàquet sec i nous o amb torrades i coulis de raïm morat. (El coulis el preparem amb el raïm, una mica de farigola, ceba crua, sal i pebre. Ho posem tot al forn 10 minuts perquè es rosteixi i després ho triturem).