Pebrots del piquillo farcits d'ànec
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carn d'ànec conté vitamines variades i minerals. En destaca el ferro, el zinc i les vitamines del grup B; també conté quantitats considerables de greix, sobretot concentrat a la pell.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
12 pebrots del piquillo
2 confits d'ànec
10 escalunyes
2 llimes
5 grans d'all
Vinagre balsàmic
Sèsam blanc torrat
Julivert arrissat
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Agafem 12 pebrots del piquillo ja confitats i els posem en una safata de forn amb un paper sulfurat a la base.
- Pelem i laminem 5 grans d'all. Els distribuïm per sobre dels pebrots. Salpebrem i hi afegim un raig d'oli d'oliva.
- Ho enfornem durant 30 minuts a 180º. Quan hagin passat 15 minuts, girarem els pebrots. Un cop han passat els 30 minuts, els traiem del forn i els reservem a la mateixa safata.
- Agafem dos confits d'ànec i els escalfem en una paella a foc mitjà-baix tapant la paella.
- Pelem i tallem a la microbrunesa deu escalunyes.
- Quan els confits ja s'han escalfat, els traiem de la paella i els reservem en un plat.
- En la mateixa paella on hem escalfat els confits confitarem les escalunyes. Si veiem que a la paella ha quedat massa greix dels confits, en traiem.
- Esfilagarsem els confits d'ànec i reservem la carn en un plat.
- Quan les escalunyes estan confitades, incorporem la carn esfilagarsada a la paella i ho coem tot junt un parell de minuts.
- Agafem 2 llimes i en ratllem la pell a la paella on tenim la carn d'ànec i les escalunyes. Ho integrem, salem i retirem del foc.
- Passem la barreja a una màniga pastissera per farcir els pebrots. Els pebrots els podem farcir també amb l'ajuda d'una cullera.
- Farcim els pebrots del piquillo i els tornem a posar a la safata on els hem enfornat abans amb els alls.
- Pintem els pebrots ja farcits amb vinagre balsàmic i els empolsem amb una mica de sèsam torrat picat amb un morter o amb un molinet especial per a sèsam. Enfornem de nou els pebrots 8 minuts a 180º.
- Un cop tenim els pebrots fora del forn, els emplatem acompanyats d'una mica de julivert arrissat i... bon profit!