Pebrots del piquillo farcits de galta
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carn de porc és rica en proteïnes de bona qualitat, de contingut moderat en greix (si en triem les parts magres) i destaca pel seu contingut de vitamina B12.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
Per a 4 persones:
2 galtes de porc
2 pastanagues
1 ceba
Oli OVE
Farigola
Llorer
Vi negre
Sal i pebre
12 pebrots del piquillo sencers
1 litre de brou de porc
PREPARACIÓ
- Deixar les galtes de porc en un bany amb sal (100 grams de sal per litre d'aigua) durant aproximadament uns 40 minuts.
- Eixugar les galtes amb un drap de cuina i segellar-les a banda i banda dins d'una olla a pressió amb un raig d'oli OVE.
- Mentre les galtes s'enrosseixen, tallem a daus les dues pastanagues i la ceba.
- Traiem de l'olla les dues galtes ja segellades i les reservem. Amb l'oli que hem cuit les galtes, enrossim les pastanagues i la ceba durant uns 5 minuts.
- Afegim a l'olla un raig de vi negre, una fulla de llorer i una branca de farigola. Deixem que l'alcohol del vi s'evapori.
- Afegim a l'olla les galtes de porc que teníem reservades i hi aboquem un litre de brou de porc. Tapem l'olla a pressió i les deixem coure a foc mitjà durant 45 minuts.
- Deixem refredar la cocció fins que les galtes estiguin tèbies. Llavors, separem la carn de l'os i reservem les galtes en un bol.
- Colem el líquid de la cocció i el deixem coure, que es redueixi fins a textura xarop.
- Afegim al bol de la carn un raig del líquid de la cocció, rectifiquem de sal i pebre i ho barregem tot fins que quedi ben integrat.
- Farcim 12 pebrots del piquillo amb la carn.
- Escalfem els pebrots en una paella amb una mica d'oli durant 1 minut per cada banda.
- Emplatem els pebrots amb una mica del suc de la reducció de la cocció i unes fulles de farigola per decorar.