Pebrots del piquillo farcits de galta

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de porc és rica en proteïnes de bona qualitat, de contingut moderat en greix (si en triem les parts magres) i destaca pel seu contingut de vitamina B12.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:

    2 galtes de porc

    2 pastanagues

    1 ceba

    Oli OVE

    Farigola

    Llorer

    Vi negre

    Sal i pebre

    12 pebrots del piquillo sencers

    1 litre de brou de porc

     

PREPARACIÓ

  1. Deixar les galtes de porc en un bany amb sal (100 grams de sal per litre d'aigua) durant aproximadament uns 40 minuts.
  2. Eixugar les galtes amb un drap de cuina i segellar-les a banda i banda dins d'una olla a pressió amb un raig d'oli OVE.
  3. Mentre les galtes s'enrosseixen, tallem a daus les dues pastanagues i la ceba.
  4. Traiem de l'olla les dues galtes ja segellades i les reservem. Amb l'oli que hem cuit les galtes, enrossim les pastanagues i la ceba durant uns 5 minuts.
  5. Afegim a l'olla un raig de vi negre, una fulla de llorer i una branca de farigola. Deixem que l'alcohol del vi s'evapori.
  6. Afegim a l'olla les galtes de porc que teníem reservades i hi aboquem un litre de brou de porc. Tapem l'olla a pressió i les deixem coure a foc mitjà durant 45 minuts.
  7. Deixem refredar la cocció fins que les galtes estiguin tèbies. Llavors, separem la carn de l'os i reservem les galtes en un bol.
  8. Colem el líquid de la cocció i el deixem coure, que es redueixi fins a textura xarop.
  9. Afegim al bol de la carn un raig del líquid de la cocció, rectifiquem de sal i pebre i ho barregem tot fins que quedi ben integrat.
  10. Farcim 12 pebrots del piquillo amb la carn.
  11. Escalfem els pebrots en una paella amb una mica d'oli durant 1 minut per cada banda.
  12. Emplatem els pebrots amb una mica del suc de la reducció de la cocció i unes fulles de farigola per decorar.
Anar al contingut