Pelmeni (Pasta siberiana farcida de carn) - Krasnoyarsk, Sibèria, Rússia
- Programa: Karakia
- Cuina: Àssia Mishina, Alella
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Sense lactosa
INGREDIENTS
- 1 kg de carn picada
- 3-4 cebes grosses
- 1 kg de farina
- 1 ou
- aigua
- sal i pebre
- llorer
PREPARACIÓ
Peleu i trinxeu les cebes. Com que han de quedar ben menudes, us anirà molt millor si les tritureu amb la picadora elèctrica.
Poseu la carn picada en un bol de mida ben grossa. Afegiu-hi la ceba trinxada i barregeu-la ben bé amb la carn. Salpebreu-ho al vostre gust. Reserveu-ho
En un altre bol prepareu la massa per als pelmeni. Poseu la farina en un bol ben gros. Bateu un ou, allargueu-lo amb un raig d'aigua i aboqueu-lo al bol de la farina. Aneu treballant la pasta a mà, afegint-hi una mica més d'aigua si convé. La consistència final ha de ser força compacta.
Deixeu reposar la bola de pasta dins del bol, tapada amb un drap, durant mitja hora aproximadament.
Per fer els pelmeni, estireu la pasta formant cilindres llargs i més aviat prims, i talleu-los en porcions d'un parell de centímetres de gruix. Espolseu una mica de farina sobre la superfície de treball i aneu-hi aplanant amb el corró cada porció de massa, formant rodones de pasta per fer crestes, d'uns 10 cm de diàmetre.
Farciu cada rodona de pasta amb una cullerada generosa de barreja de carn i ceba. Tanqueu-la doblegant-la per la meitat i premeu amb força les vores amb els dits, perquè en coure no s'obrin. Aquesta vora, a més, quedarà com un faldó decoratiu de cada peça. Per acabar, ajunteu les dues puntes del farcellet per donar la forma arrodonida característica dels pelmeni.
Poseu una olla al foc amb força aigua i un parell de fulles de llorer. Quan arrenqui el bull, afluixeu el foc i feu-hi coure els pelmeni per tandes, amb molta cura que no s'obrin. Si l'aigua bull amb massa força, és possible que la pasta s'obri i s'escapi el farcit.
Al cap d'uns 4 o 5 minuts, quan els pelmeni comencin a surar, serà el senyal que ja són cuits. Traieu-los de l'olla i, si no els serviu al moment, és millor que hi tireu un rajolí d'oli per sobre, perquè no se us enganxin.
Serviu-los amb una mica de smetana i acompanyats, per exemple, d'una amanida de col fermentada (Salat iz kvàshenoi kapusty, vegeu recepta a part).
Nota:
El procés de preparació de la massa dels pelmeni és el mateix que el dels varéniki. Canvia el farciment i la forma.
La mida dels pelmeni siberians sol ser bastant més grossa que en els altres llocs de Rússia.
Poseu la carn picada en un bol de mida ben grossa. Afegiu-hi la ceba trinxada i barregeu-la ben bé amb la carn. Salpebreu-ho al vostre gust. Reserveu-ho
En un altre bol prepareu la massa per als pelmeni. Poseu la farina en un bol ben gros. Bateu un ou, allargueu-lo amb un raig d'aigua i aboqueu-lo al bol de la farina. Aneu treballant la pasta a mà, afegint-hi una mica més d'aigua si convé. La consistència final ha de ser força compacta.
Deixeu reposar la bola de pasta dins del bol, tapada amb un drap, durant mitja hora aproximadament.
Per fer els pelmeni, estireu la pasta formant cilindres llargs i més aviat prims, i talleu-los en porcions d'un parell de centímetres de gruix. Espolseu una mica de farina sobre la superfície de treball i aneu-hi aplanant amb el corró cada porció de massa, formant rodones de pasta per fer crestes, d'uns 10 cm de diàmetre.
Farciu cada rodona de pasta amb una cullerada generosa de barreja de carn i ceba. Tanqueu-la doblegant-la per la meitat i premeu amb força les vores amb els dits, perquè en coure no s'obrin. Aquesta vora, a més, quedarà com un faldó decoratiu de cada peça. Per acabar, ajunteu les dues puntes del farcellet per donar la forma arrodonida característica dels pelmeni.
Poseu una olla al foc amb força aigua i un parell de fulles de llorer. Quan arrenqui el bull, afluixeu el foc i feu-hi coure els pelmeni per tandes, amb molta cura que no s'obrin. Si l'aigua bull amb massa força, és possible que la pasta s'obri i s'escapi el farcit.
Al cap d'uns 4 o 5 minuts, quan els pelmeni comencin a surar, serà el senyal que ja són cuits. Traieu-los de l'olla i, si no els serviu al moment, és millor que hi tireu un rajolí d'oli per sobre, perquè no se us enganxin.
Serviu-los amb una mica de smetana i acompanyats, per exemple, d'una amanida de col fermentada (Salat iz kvàshenoi kapusty, vegeu recepta a part).
Nota:
El procés de preparació de la massa dels pelmeni és el mateix que el dels varéniki. Canvia el farciment i la forma.
La mida dels pelmeni siberians sol ser bastant més grossa que en els altres llocs de Rússia.