Pera, recuit i avellanes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Rafa Peña
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hostal Empúries
- Dieta: Sense gluten
- Informació nutricional -Obre
El recuit és un formatge de tipus fresc, que conté molta aigua, de moderat contingut greixós, ric en calci i proteïnes de bona assimilació.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 2 peres de Puigcerdà
- 200 g de recuit de drap
- 20 g de sucre
- llimona
- fulles de menta fresca
- 60 avellanes torrades pelades
- oli verge extra
- sal i sucre
PREPARACIÓ
Per començar, emboliqueu les peres amb paper d'alumini i deixeu-les coure al forn 45 minuts a 200 graus. Després, peleu-les i deixeu-les refredar una mica.
Per fer la crema de pera, poseu en un bol la de la polpa de la pera, oli d'oliva, suc de llimona, un polsim de sucre i un de sal i tritureu-ho amb el túrmix. A continuació, reserveu-ne una cullerada per al recuit, piqueu la menta fresca i barregeu-la amb la resta de la crema de pera.
Tot seguit, escorreu l'excés d'aigua del recuit, barregeu-lo amb el sucre i la cullerada de crema de pera i reserveu-lo.
Finalment, amb l'ajut d'un ratllador, ratlleu les avellanes torrades, ben bé 12 o 15 per plat.
I ja per acabar, emplateu el recuit, napeu-lo amb la crema de pera, afegiu-hi les avellanes per sobre i amaniu-lo amb un raig d'oli.
Per fer la crema de pera, poseu en un bol la de la polpa de la pera, oli d'oliva, suc de llimona, un polsim de sucre i un de sal i tritureu-ho amb el túrmix. A continuació, reserveu-ne una cullerada per al recuit, piqueu la menta fresca i barregeu-la amb la resta de la crema de pera.
Tot seguit, escorreu l'excés d'aigua del recuit, barregeu-lo amb el sucre i la cullerada de crema de pera i reserveu-lo.
Finalment, amb l'ajut d'un ratllador, ratlleu les avellanes torrades, ben bé 12 o 15 per plat.
I ja per acabar, emplateu el recuit, napeu-lo amb la crema de pera, afegiu-hi les avellanes per sobre i amaniu-lo amb un raig d'oli.