Perdiu amb castanyes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Com les altres carns de caça, la carn de perdiu és rica en ferro, en conté més que la carn vermella.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 4 perdius netes
- 16 castanyes somalles
- 1 ceba tendra
- 1 pastanaga
- 1 porro
- 1 cabeça d'alls
- 1 got de vi blanc
- 1 got de vinagre chardonnay
- 200 g de brou de carn
- 1 branca d'api
- pela de llimona
- oli OVE
- llorer
- farigola
- aigua mineral
- marduix
PREPARACIÓ
Hidratem les castanyes amb una barreja d'aigua i vi ranci durant dues hores a la nevera.
Tallem les perdius per la meitat i les salpebrem. Les enrossim en una cassola grossa amb un bon raig d'oli. Un cop marcades les reservem.
A la mateixa cassola, hi enrossim la ceba i la pastanaga tallades a la juliana, amb la cabeça d'alls tallada per la meitat i amb un farcellet d'herbes.
Hi afegim el porro tallat, l'api, les castanyes, les perdius i, de seguida, el vi, el vinagre i la pela de llimona. Un cop tot estigui integrat, hi afegim el brou de carn i ho cobrim tot amb aigua.
Ho tapem i ho deixem a foc lent. Després ho deixem reposar 6 hores a fora la nevera.
Ho servim amb marduix per sobre.