Perdiu de caça amb farcellets de col
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Salvador Casaseca
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Xalet La Coromina, Viladrau
- Informació nutricional -Obre
La perdiu és una de les carns amb més contingut en ferro,calci, magnesi i proteïnes, i amb menys calories i greixos. També conté gran quantitat de vitamines, destacant les del grup B.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 2 perdius de caça
- 1 col d'olla
- 80 g de fetge d'ànec
- 200 g de cansalada viada
- 1 ceba
- 4 grans d'all
- 1 tija d'api
- 4 pastanagues
- 2 fulles de llorer
- 1 branqueta de romaní
- 1/2 porro
- 1 gotet d'oli d'oliva
- 2 copes de vi ranci
- 2 copes de vi blanc
- 1/2 l de brou d'aviram
- 2 ous
- 100 g de farina
- sal i pebre
- fil de lligar
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb una mica d'oli fregiu la cansalada i la perdiu ja salpebrada i lligada.
Quan estiguin dauradetes, retitreu-les i reserveu-les sobre paper absorbent.A continuació, a la mateixa cassola sofregiu la ceba, els alls, l'api i el porro tot ben picadet. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi les pastanagues pelades i senceres, el vi ranci, el vi blanc, el llorer i el romaní i deixeu-ho sofregir una estona més. Seguidament, afegiu-hi la perdiu, la cansalada i el brou i deixeu-ho coure tot junt a foc suau durant una horeta. Després, retireu la perdiu, la cansalada i les pastanagues i passeu la bresa pel colador xinès.Tot seguit, en una olla amb aigua i sal escaldeu les fulles de col durant uns minuts. Després, escorreu-les i reserveu-les.Per fer els farcellets, poseu sobre la fulla de col una mica de fetge d'ànec, sal, pebre i la perdiu ja desossada i tallada a trossets, emboliqueu-ho tot amb la fulla de col, premeu-ho bé, enfarineu-ho i passeu-ho per ou batut. Seguidament, fregiu els farcellets en una paella amb oli abundant fins que quedin ben rossos.Finalment, poseu en una cassola la bresa colada, els farcellets, la pastanaga i la cansalada, i deixeu-ho coure al forn durant 8 minuts a 180 graus.I ja per acabar, emplateu els farcellets, guarniu el plat amb la pastanaga i la cansalada tallades a daus i salseu-ho tot amb el suc de la cocció.
Quan estiguin dauradetes, retitreu-les i reserveu-les sobre paper absorbent.A continuació, a la mateixa cassola sofregiu la ceba, els alls, l'api i el porro tot ben picadet. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi les pastanagues pelades i senceres, el vi ranci, el vi blanc, el llorer i el romaní i deixeu-ho sofregir una estona més. Seguidament, afegiu-hi la perdiu, la cansalada i el brou i deixeu-ho coure tot junt a foc suau durant una horeta. Després, retireu la perdiu, la cansalada i les pastanagues i passeu la bresa pel colador xinès.Tot seguit, en una olla amb aigua i sal escaldeu les fulles de col durant uns minuts. Després, escorreu-les i reserveu-les.Per fer els farcellets, poseu sobre la fulla de col una mica de fetge d'ànec, sal, pebre i la perdiu ja desossada i tallada a trossets, emboliqueu-ho tot amb la fulla de col, premeu-ho bé, enfarineu-ho i passeu-ho per ou batut. Seguidament, fregiu els farcellets en una paella amb oli abundant fins que quedin ben rossos.Finalment, poseu en una cassola la bresa colada, els farcellets, la pastanaga i la cansalada, i deixeu-ho coure al forn durant 8 minuts a 180 graus.I ja per acabar, emplateu els farcellets, guarniu el plat amb la pastanaga i la cansalada tallades a daus i salseu-ho tot amb el suc de la cocció.