Perdius a la vinagreta
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gabriel Ortiz
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Blanc i Negre, Agramunt (l'Urgell)
- Informació nutricional -Obre
Com altres carns de caça, les perdius son riques en ferro, inclús més que les carns vermellesAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 4 perdius
- 8 cebes
- 1/4 l d'oli d'oliva
- 1 got petit de conyac
- 2 fulles de llorer
- 5 alls
- 1 tomata
- 2 gots de brou de carn
- 1 cullerada de mel
- farina
- 1/2 col
- 3 ametlles
- safrà
- 1/2 got de vinagre
- 1 raig de porto
- un pessic de sucre
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, en una paella amb oli abundant i ben calent fregiu les perdius ja salpebrades i enfarinades.
Quan estiguin dauradetes, poseu-les en una cassola juntament amb el conyac i flamegeu-les.
A continuació, a la paella de fregir les perdius poseu-hi els alls, la ceba tallada a la juliana, el tomàquet tallat a daus i deixeu-ho sofregir durant un parell de minuts.
Tot seguit, afegiu-ho tot a la cassola de les perdius juntament amb la mel i el brou i deixeu-ho coure tot junt durant 30-45 minuts a foc suau i amb la cassola tapada.
Mentrestant, emboliqueu les fulles de col prèviament bullides fent un farcellet, enfarineu-les i fregiu-les en una paella amb oli.
Per fer la picada, poseu en un bol el safrà, les ametlles, dos grans d'all, el vinagre, el porto i el sucre i tritureu-ho bé amb el morter.
Finalment, afegiu la picada a la cassola i deixeu-ho coure uns minuts més.
I ja per acabar, emplateu les perdius amb les verdures, salseu-ho amb el suc de la cocció, poseu-hi els farcellets de col al costat i guarniu el plat amb una fulla de llorer.
Quan estiguin dauradetes, poseu-les en una cassola juntament amb el conyac i flamegeu-les.
A continuació, a la paella de fregir les perdius poseu-hi els alls, la ceba tallada a la juliana, el tomàquet tallat a daus i deixeu-ho sofregir durant un parell de minuts.
Tot seguit, afegiu-ho tot a la cassola de les perdius juntament amb la mel i el brou i deixeu-ho coure tot junt durant 30-45 minuts a foc suau i amb la cassola tapada.
Mentrestant, emboliqueu les fulles de col prèviament bullides fent un farcellet, enfarineu-les i fregiu-les en una paella amb oli.
Per fer la picada, poseu en un bol el safrà, les ametlles, dos grans d'all, el vinagre, el porto i el sucre i tritureu-ho bé amb el morter.
Finalment, afegiu la picada a la cassola i deixeu-ho coure uns minuts més.
I ja per acabar, emplateu les perdius amb les verdures, salseu-ho amb el suc de la cocció, poseu-hi els farcellets de col al costat i guarniu el plat amb una fulla de llorer.