Peres amb moscatell i daus de crema
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Esther Pagès i Roca
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Roca, Esponellà
INGREDIENTS
- 8 peres 'blanquilla'
- 1 l moscatell
- 400 g de sucre
- 1 pell de llimona
- 1 canonet de canyella
- Per a la gelatina de crema catalana:
- 1 l de llet
- fècula de blat de moro
- 200 g de sucre
- 3 sobres de gelatina en pols
- 1/2 canonet de canyella
- 2 ous
- 1 pell de llimona
PREPARACIÓ
Per fer les peres, torreu una mica de sucre en un cassó i afegiu-hi l'aigua, el moscatell i les peres pelades. Deixeu-ho coure uns 20 o 30 minuts.
A continuació, bulliu la llet amb la canyella i la pell de llimona en un cassó. Tot seguit, incorporeu-hi el sucre i una barreja de llet freda, ous i fècula. Després, retireu el canonet de canyella i la pell de llimona i aboqueu la barreja en un bol on prèviament haureu desfet la gelatina en pols. Remeneu-ho. Deixeu-ho reposar a la nevera durant dues hores i talleu la gelatina de crema a daus.
I ja per acabar, emplateu les peres amb una mica del suc de coure-les. Poseu uns daus de crema al cantó i guarniu el plat amb uns cruixents.
A continuació, bulliu la llet amb la canyella i la pell de llimona en un cassó. Tot seguit, incorporeu-hi el sucre i una barreja de llet freda, ous i fècula. Després, retireu el canonet de canyella i la pell de llimona i aboqueu la barreja en un bol on prèviament haureu desfet la gelatina en pols. Remeneu-ho. Deixeu-ho reposar a la nevera durant dues hores i talleu la gelatina de crema a daus.
I ja per acabar, emplateu les peres amb una mica del suc de coure-les. Poseu uns daus de crema al cantó i guarniu el plat amb uns cruixents.