Pernil de Nadal

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    1 espatlla de porc desossada

    500 ml de brou de gallina

    4 xirivies

    2 porros

    2 fulles de llorer

    2 pastanagues

    2 cullerades de mel

    2 cullerades de mostassa antiga

    75 g sal grisa

    75 g sucre

    30 claus

    3 llavors de cardamom verd

    1 cabeça d'alls

    1 bulb de fonoll

    vi ranci

    pebre negre

    vinagre vell

    farigola

    romaní

    aigua mineral

    oli OVE

PREPARACIÓ

 

  1. Lliguem una espatlla de porc desossada amb un cordill perquè ens quedi amb el greix cap a fora en forma de bola.
  2. Pelem 1 cabeça d'alls i els laminem.
  3. Barregem en un bol 75 g de sal grisa i 75 g de sucre amb els alls laminats.
  4. Posem la barreja en una olla gran amb 3 l d'aigua mineral i hi submergim el pernil lligat durant 2 hores. Ho guardem a la nevera.
  5. Dues hores més tard, tallem a bresa 2 porros i 2 pastanagues i ho posem en una olla.
  6. Afegim a l'olla 2 fulles de llorer, 10 boletes de pebre aixafades i el pernil eixugat. Cobrim amb aigua mineral ho i fem bullir durant 3 hores a foc baix.
  7. Traiem el pernil de l'olla i el deixem refredar en una safata.
  8. Posem a escalfar un raig d'oli OVE. Es pot fer en una safata si és compatible amb la nostra cuina o, si no, en una cassola apta per al forn.
  9. Pelem i tallem a la brunesa 1 bulb de fonoll i 4 xirivies i ho enrossim a foc baix  a la cassola. Afegim 3 llavors de cardamom verd aixafades
  10.  Deslliguem el pernil i hi clavem 30 claus.
  11.  Traiem de la nevera 500 g de brou de gallina i el posem en un pot a escalfar.
  12.  Afegim un raig de vi ranci a la cassola, remenem.
  13.  Afegim un raig de vinagre vell, 2 cullerades de mel i 2 cullerades de mostassa antiga. Ho deixem evaporar.
  14.  Afegim el brou calent a la cassola, el pernil i ho portem al forn a 220º durant 30 minuts
  15.  Tirem salsa per sobre del pernil cada 10 minuts amb el contingut de la cassola.
  16.  Tallem el pernil i el servim amb unes fulles de farigola i romaní i el fonoll i la xirivia de la safata.
Anar al contingut