Pèsols amb bacallà i anguila
INGREDIENTS
800 g pèsols
150 ml aigua
80 g bacallà fumat en oli
80 g anguila fumada
80 g dau de pernil
5 espàrrecs verds
2 llimones
Menta fresca
Sal en escates
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Pelem 800 g pèsols. Reservem les beines.
- Posem en un bol els pèsols més grans i en un altre, els més petits, els llàgrima.
- Posem en un pot al foc 150 ml d'aigua i 90 g de pernil salat en un bloc. Posem aquest pernil a bullir. Quan estigui bullint, tapem el pot i deixem que baixi la temperatura uns minuts.
- Posem una vaporadora a escalfar amb 2 dits aigua, hi posem unes branques de menta fresca i 2 rodelles de llimona.
- Quan l'aigua bulli, afegim a la cistella vaporadora 5 espàrrecs verds nets. La tapem i deixem que els espàrrecs es cuinin al vapor 5 minuts.
- Posem al got batedor els espàrrecs cuits i 150 g beines de pèsols.
- Ho triturem fins a tenir una pasta.
- Aboquem aquesta pasta en un bol, hi afegim l'aigua infusionada de pernil i ho colem tot.
- Escalfem un bon raig d'oli OVE en una paella i quan estigui calent, hi tirem els pèsols grossos. Deixem que suïn 2 minuts.
- Aboquem a la paella l'aigua de pèsols i espàrrecs i deixem que cogui
- Preparem l'anguila fumada traient-li la pell a 80 g d'anguila.
- Si tingués espines, les traiem i la tallem a llesques fines.
- Emplatem els pèsols amb el suc de cocció, hi afegim uns trossos de bacallà fumat en oli, uns trossos d'anguila fumada, hi afegim els pèsols petits reservats, sal en escates i una mica de pell de llimona ratllada.