Pèsols amb bacallà
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els pèsols destaquen perquè són aliments rics en hidrats de carboni de lenta assimilació, és a dir, ens donen energia de llarga durada.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 bacallà fresc skrei
1 kg de pèsols tendres desgranats
1 llauna de fetge de bacallà
1 ou
1 llima
sal grossa
sucre
sal
oli ove
PREPARACIÓ
- Tallem el bacallà per fer-ne 4 talls de mida ració.
- Ho cobrim amb un 70% de sal i un 30% de sucre i ho posem a la nevera uns 15 minuts.
- Fem un brou amb les espines bullint-les amb només 2 dits d'aigua mineral,en una olla tapada durant 25 minuts a foc mínim. Ho deixem reposar 25 minuts més.
- Fem una maionesa de fetge amb tot el contingut de la llauna de fetge de bacallà més un ou, unes quantes gotes de suc de llima, un polsim de sal i oli OVE. Ho reservem.
- Colem el brou i deixem que redueixi al foc fins que quedi només un got de líquid.
- Saltem els pèsols en una cassola amb un raig d'oli i un polsim de sal. Un cop s'intensifica el color dels pèsols, hi aboquem el brou reduït,tapem la cassola i deixem que cogui un minut. Ho traiem del foc.
- Posem una paella al foc amb paper sulfurat a sobre.
- Mentrestant, traiem el bacallà i el netegem amb aigua dins un bol.
- L'eixuguem i el posem sobre el paper sulfurat amb la pell tocant al foc, el tombem i el continuem fent. No hem de mantenir-ho al foc més de quatre minuts en total.
- Ho servim posant-hi els pèsols, la maionesa, el bacallà i unes ratlladures de pell de llima per sobre.