Pèsols amb crema de musclos

  • Cuina: Marc Ribas
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Sense lactosa
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els musclos destaquen nutricionalment pel seu contingut de iode i ferro, nutrients essencials per al bon funcionament de l'organisme.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 500 g de pèsols llàgrima pelats 

    1,5 kg de musclos petits 

    2 porros  

    2 pastanagues  

    2 tomàquets en conserva 

    60 g de torradetes  

    20 ml de vinagre chardonnay  

    1 l d'aigua 

    1 got de vi blanc  

    1 gra d'all 

    1 fulla de llorer 

    Mantega 

    Menta fresca 

    Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Tallem a macedònia la part blanca de dos porros nets i dues pastanagues pelades.
  2. Posem una nou de mantega i un raig d'oli al fons de la vaporadora. Quan estigui calent, hi tirem els vegetals tallats. 
  3. Hi afegim un gra d'all i una fulla de llorer petita. Ho deixem coure tapat, a foc baix, durant 15 minuts.
  4. Muntem la vaporadora amb la base foradada i hi posem els musclos. 
  5. Hi afegim un got de vi blanc i ho tapem. Apugem el foc. Ho tapem. 
  6. A mesura que s'obrin els musclos, els anem retirant de la vaporadora en un bol.
  7. Un cop estiguin tots oberts, afegim un litre d'aigua al líquid que ens ha quedat a l'olla. 
  8. Fem que aquesta aigua bulli 30 minuts i reposi una hora. 
  9. Traiem la closca dels musclos i els reservem, amb cura de no perdre el líquid de dins.
  10. Si el fumet ha reposat, el colem amb un colador de malla fina. 
  11. Traiem les llavors i les pelleringues, si en tenen, de dos tomàquets en conserva.
  12. Els posem en una paella i els coem una mica perquè s'assequin.
  13. En un got americà o un got de batedora hi posem el fumet colat, la carn dels musclos i la seva aigua, 60 g de torradetes, els tomàquets assecats i 20 ml de vinagre chardonnay. Ho triturem fins a tenir una textura ben fina.
  14. Dins el mateix got americà i mentre turbinem, hi afegirem a poc a poc 60 ml d'oli OVE.
  15. Ho colem bé i ho escalfem en un pot.
  16. Escalfem una paella amb unes gotes d'oli OVE i hi posem els pèsols llàgrima. 
  17. Els saltem uns minuts.
  18. Ho emplatem amb la crema de musclos i pèsols. Acabem amb unes fulles de menta.
Anar al contingut