Pèsols amb crema de musclos
- Cuina: Marc Ribas
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Sense lactosa
- Informació nutricional -Obre
Els musclos destaquen nutricionalment pel seu contingut de iode i ferro, nutrients essencials per al bon funcionament de l'organisme.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
500 g de pèsols llàgrima pelats
1,5 kg de musclos petits
2 porros
2 pastanagues
2 tomàquets en conserva
60 g de torradetes
20 ml de vinagre chardonnay
1 l d'aigua
1 got de vi blanc
1 gra d'all
1 fulla de llorer
Mantega
Menta fresca
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Tallem a macedònia la part blanca de dos porros nets i dues pastanagues pelades.
- Posem una nou de mantega i un raig d'oli al fons de la vaporadora. Quan estigui calent, hi tirem els vegetals tallats.
- Hi afegim un gra d'all i una fulla de llorer petita. Ho deixem coure tapat, a foc baix, durant 15 minuts.
- Muntem la vaporadora amb la base foradada i hi posem els musclos.
- Hi afegim un got de vi blanc i ho tapem. Apugem el foc. Ho tapem.
- A mesura que s'obrin els musclos, els anem retirant de la vaporadora en un bol.
- Un cop estiguin tots oberts, afegim un litre d'aigua al líquid que ens ha quedat a l'olla.
- Fem que aquesta aigua bulli 30 minuts i reposi una hora.
- Traiem la closca dels musclos i els reservem, amb cura de no perdre el líquid de dins.
- Si el fumet ha reposat, el colem amb un colador de malla fina.
- Traiem les llavors i les pelleringues, si en tenen, de dos tomàquets en conserva.
- Els posem en una paella i els coem una mica perquè s'assequin.
- En un got americà o un got de batedora hi posem el fumet colat, la carn dels musclos i la seva aigua, 60 g de torradetes, els tomàquets assecats i 20 ml de vinagre chardonnay. Ho triturem fins a tenir una textura ben fina.
- Dins el mateix got americà i mentre turbinem, hi afegirem a poc a poc 60 ml d'oli OVE.
- Ho colem bé i ho escalfem en un pot.
- Escalfem una paella amb unes gotes d'oli OVE i hi posem els pèsols llàgrima.
- Els saltem uns minuts.
- Ho emplatem amb la crema de musclos i pèsols. Acabem amb unes fulles de menta.