Pèsols en 3 textures
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Raül Balam
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Moments, Barcelona
- Dieta: Sense lactosa
- Informació nutricional -Obre
Els pèsols, tot i que són de color verd, no pertanyen al grup de les verdures, sinó al dels aliments feculents com els llegums.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
- 2 kg de pèsols sencers (amb tavella)
- Fulles de pesolera
- 75 g de cansalada
- 100 g de porro
- 1/2 gra d'all petit
- 15 fulles de julivert
- 3 fulles de menta
- 75 g d'oli d'oliva extra verge
- aigua mineral
- 1 botifarra de perol
- Flors de pesolera
PREPARACIÓ
- Per començar, rentem el pèsols sencers en aigua abundant. Els escorrem. Traiem els pèsols de les beines.
- Posem per separat, en un bol els pèsols i en un de més gran les beines. Tallem les beines a trossos amb el ganivet.
- Posem una cassola al foc sense oli. Hi posem les beines que s'escalfin, perquè pugi el color verd. Les cobrim amb aigua mineral. Deixem que coguin a foc molt lent, tapades, durant 15 minuts.
- Mentre couen les beines, preparem els pèsols. Tallem la cansalada a dauets. En una cassola àmplia, hi posem oli i sofregim els daus de cansalada, fins a un punt daurat suau.
- Mentrestant, piquem bé el porro. L'afegim i ho coem fins a daurar. Piquem molt fi el mig gra d'all i el julivert. Ho afegim. Piquem la menta i l'afegim. Hi posem sal i pebre. Sofregim 1 minut més.
- Incorporem els pèsols i salpebrem de nou. Finalment, ho cobrim tot amb aigua mineral. Ho deixem coure ben tapat, a foc lent, durant 5 o 8 minuts més. Reservem.
- Recuperem el brou de les beines de pèsol. Colem les beines de l'altra cassola que ja estan cuites. Reservem el caldo.
- A continuació, bullim aigua en un pot. Hi posem sal. Mentre esperem el bull, tallem la botifarra de perol a daus. Escaldem les fulles de pesolera durant 1 minut i mig en aigua bullint. (Amb aranya). Marquem en una paella amb oli el dau de botifarra de perol i ho reservem.
- Per acabar, omplim el plat amb els pèsols calents. Afegim el dau de botifarra de perol i un petit brot de pèsol. A part, en una tasseta de vidre, hi posem el consomé calent de les beines.
- Finalment, presentem el saltat calent de les fulles en una cullera xinesa al costat.