Pèsols i faves amb escamarlans
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Anna Casadevall
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Xicra, Palafrugell
- Informació nutricional -Obre
Els escamarlans són una font de proteïnes d'alt valor biològic, vitamina B3 o niacina y vitamina B12, a més, contenen poca quantitat de greixos.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 500 g de faves tendres pelades
- 500 g de pèsols pelats
- 4 talls de cansalada
- 12 talls de botifarra negra
- 4 escamarlans
- 8 cebes tendres
- 8 alls tendres
- 1 fulla de llorer
- una mica de menta
- una mica de marduix
- oli d'oliva
- 1 cullerada de llard
- sal
- pebre negre
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb una mica d'oli i llard salteu els escamarlans durant un minutet.
Seguidament, retireu-los i a la mateixa cassola sofregiu la ceba tendra i l'all tendre talladets a la juliana. Quan estiguin transparents, afegiu-hi la cansalada tallada a trossos i la botifarra tallada a rodanxes, remeneu-ho bé i sofregiu-ho tot junt durant un parell de minuts.
A continuació, poseu-hi les faves, els pèsols, el llorer, el marduix, la menta, rectifiqueu-ho de sal i pebre, remeneu-ho bé, tapeu la cassola amb una tapadora posada del revés, aboqueu-hi una mica d'aigua a sobre i deixeu-ho coure a foc suau durant uns 20 minuts.
Finalment, destapeu la cassola, afegiu-hi els escamarlans, remeneu-ho bé i retireu-ho del foc.
I ja per acabar, emplateu les faves i els pèsols i poseu-hi els escamarlans a sobre.
Seguidament, retireu-los i a la mateixa cassola sofregiu la ceba tendra i l'all tendre talladets a la juliana. Quan estiguin transparents, afegiu-hi la cansalada tallada a trossos i la botifarra tallada a rodanxes, remeneu-ho bé i sofregiu-ho tot junt durant un parell de minuts.
A continuació, poseu-hi les faves, els pèsols, el llorer, el marduix, la menta, rectifiqueu-ho de sal i pebre, remeneu-ho bé, tapeu la cassola amb una tapadora posada del revés, aboqueu-hi una mica d'aigua a sobre i deixeu-ho coure a foc suau durant uns 20 minuts.
Finalment, destapeu la cassola, afegiu-hi els escamarlans, remeneu-ho bé i retireu-ho del foc.
I ja per acabar, emplateu les faves i els pèsols i poseu-hi els escamarlans a sobre.