Pèsols llàgrima amb bacallà esqueixat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
800 g de pèsol llàgrima pelats- 250 g de morro de bacallà dessalat
- 1 l de brou de bacallà
- 200 g de patata kennebec
- 1 gra d'all
- 1 llima
- 1 ou
- 1 cullerada de mantega
- Menta
- Oli OVE
- Gingebre
- Oli de sèsam
- Vinagre d'arròs
- Pebre blanc
PREPARACIÓ
- Tallem 400 g de tavelles de pèsols a la bresa i les posem a suar en un recipient alt amb 1 cullerada de mantega.
- Pelem i tallem a la brunesa 1 patata grossa (200 g) i l'afegim al recipient.
- Traiem de la nevera un bol amb 1 l de brou de bacallà i l'escalfem en un recipient.
- Afegim el brou calent al recipient i ho deixem bullir durant 20 minuts.
- Laminem 1 gra d'all i el fem ballar en un recipient. Ho retirem del foc.
- Afegim a l'all gingebre ratllat, ratlladura d'una llima, un raig d'oli de sèsam, pebre blanc i un raig de vinagre d'arròs. Ho deixem refredar en un got de túrmix.
- Traiem de la nevera un tàper amb 250 g de morro de bacallà dessalat i l'esqueixem. El reservem.
- Posem en un got túrmix l'all amb els altres ingredients barrejats, hi afegim 1 ou, oli OVE i una mica d'oli de sèsam i ho emulsionem amb el túrmix.
- Triturem amb un túrmix les tavelles amb patata i colem la crema en un altre pot. Ho escalfem.
- Posem en una cassola gran un raig d'oli OVE i hi afegim els 800 g de pèsols i un raig d'aigua. Ho tapem. Deixem que es cogui una mica i ho retirem del foc.
- Servim la crema calenta, els pèsols per sobre, el bacallà esqueixat, la maionesa, unes quantes fulles de menta i una mica de pebre.