Pèsols ofegats
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Per a embarassades
- Informació nutricional -Obre
Els pèsols, tot i que són de color verd, no pertanyen al grup de les verdures, sinó al de les llegums.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 kg de pèsols
- 200 g de cansalada
- 200 g de botifarra negra
- 200 g de botifarra crua
- un manat de ceba tendra
- un manat d'all tendre
- un tomàquet
- sal
- pebre negre
- 6 ametlles torrades
- 6 avellanes torrades
- 2 galetes
- una presa de xocolata amb el 70% de cacau
- fulles de menta fresca
PREPARACIÓ
- Posem poc oli en una paella i hi marquem la botifarra crua, tallada a rodanxes. Un cop ja estan, les reservem.
- A la mateixa paella, hi saltem la cansalada. Un cop enrossida, la retirem. A la mateixa cassola hi fem suar l'all i la ceba, tallats a juliana.
- Un cop suats l'all i la ceba, hi afegim el tomàquet ratllat i la menta, tallada molt fina. Tot a foc baix, ho deixem 5 minuts.
- Fem la picada amb les ametlles, les avellanes, la presa de xocolata i les galetes.
- Hi afegim els pèsols, sal, aigua mineral i la picada. Tapem la cassola amb paper sulfurat per sobre. Ho deixem coure uns 10 minuts.
- Al cap de 10 minuts, aixequem el paper sulfurat i hi afegim les botifarres a rodelles (la crua que havíem reservat i la negra). Ho tornem a tapar amb el paper i ho deixem coure 5 minuts. Servim.
- A la mateixa paella, hi saltem la cansalada. Un cop enrossida, la retirem. A la mateixa cassola hi fem suar l'all i la ceba, tallats a juliana.
- Un cop suats l'all i la ceba, hi afegim el tomàquet ratllat i la menta, tallada molt fina. Tot a foc baix, ho deixem 5 minuts.
- Fem la picada amb les ametlles, les avellanes, la presa de xocolata i les galetes.
- Hi afegim els pèsols, sal, aigua mineral i la picada. Tapem la cassola amb paper sulfurat per sobre. Ho deixem coure uns 10 minuts.
- Al cap de 10 minuts, aixequem el paper sulfurat i hi afegim les botifarres a rodelles (la crua que havíem reservat i la negra). Ho tornem a tapar amb el paper i ho deixem coure 5 minuts. Servim.