Pessic de cafè amb xocolata

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Sense lactosa
  • Informació nutricional
    -Obre

    La xocolata és rica en potassi, mineral que participa en la correcta funció muscular i neurològica.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • PER AL PA DE PESSIC

    100 g avellanes torrades

  • 30 g farina
  • 20 g cafè soluble 
  • 4 ous
  • 70 g sucre muscovat
  • 20 g cacau en pols
  • Oli OVE

    PER AL BANY DE XOCOLATA

  • 150 g cobertura de xocolata 70%
  • 200 ml beguda de nous Borges
  • 2 fulls gelatina

     

PREPARACIÓ

  1. Passem 100 g d'avellanes torrades per la picadora. Les triturem fins a tenir avellana picada, però que no se'ns faci una crema.
  2. Separem clares i rovells de 4 ous. 
  3. Muntem les clares i hi afegim un pessic de sal. Comencem a muntar.
  4. Afegim 35 g de sucre muscovat a les clares i continuem muntant-les. Ho deixem quan falti poc per al punt de neu.
  5. Batem els rovells amb varetes elèctriques i els blanquegem. Hi tirem la resta de sucre mascavat. 
  6. Al bol dels rovells blanquejats, hi afegim una tercera part de les clares muntades i ho integrem bé i amb cura amb la llengua pastissera.
  7. Anem incorporant totes les clares. 
  8. Amb un tamisador o un colador de malla fina tamisarem 30 g de farina de força,  20 g de cafè soluble i 20 g de cacau en pols. Ho integrem amb cura.
  9. Afegim les avellanes moltes al bol. Ho integrem amb cura.
  10. Aboquem la massa a un motlle de 17 cm x 23 cm o de proporcions similars.
  11. Amb un pinzell amb oli, el pintem i li tirem una mica de cacau en pols. 
  12. Ho portem al forn 15' a 180°. 
  13. Passat aquest temps, traiem el pa de pessic del forn i deixem que es vagi refredant. 
  14. Hidratem en aigua freda 2 fulls gelatina un mínim de 5 minuts.
  15. Preparem una olla per a fer un bany maria. Afegim al bol del bany maria 150 g de xocolata de cobertura del 70% i  200 ml beguda de nous. 
  16. Fem que la xocolata es vagi desfent amb la beguda de nous. Escorrem bé la gelatina i la integrem a la ganache de xocolata.
  17. Tallem el pa de pessic a rectangles i el punxem amb dues forquilles per a banyar-lo amb la xocolata.
  18. Podem acabar el plat espolsant cacau en pols per sobre dels pans de pessic.
Anar al contingut