Pessic de cafè amb xocolata
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Sense lactosa
- Informació nutricional -Obre
La xocolata és rica en potassi, mineral que participa en la correcta funció muscular i neurològica.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
PER AL PA DE PESSIC
100 g avellanes torrades
- 30 g farina
- 20 g cafè soluble
- 4 ous
- 70 g sucre muscovat
- 20 g cacau en pols
-
Oli OVE
PER AL BANY DE XOCOLATA
- 150 g cobertura de xocolata 70%
- 200 ml beguda de nous Borges
-
2 fulls gelatina
PREPARACIÓ
- Passem 100 g d'avellanes torrades per la picadora. Les triturem fins a tenir avellana picada, però que no se'ns faci una crema.
- Separem clares i rovells de 4 ous.
- Muntem les clares i hi afegim un pessic de sal. Comencem a muntar.
- Afegim 35 g de sucre muscovat a les clares i continuem muntant-les. Ho deixem quan falti poc per al punt de neu.
- Batem els rovells amb varetes elèctriques i els blanquegem. Hi tirem la resta de sucre mascavat.
- Al bol dels rovells blanquejats, hi afegim una tercera part de les clares muntades i ho integrem bé i amb cura amb la llengua pastissera.
- Anem incorporant totes les clares.
- Amb un tamisador o un colador de malla fina tamisarem 30 g de farina de força, 20 g de cafè soluble i 20 g de cacau en pols. Ho integrem amb cura.
- Afegim les avellanes moltes al bol. Ho integrem amb cura.
- Aboquem la massa a un motlle de 17 cm x 23 cm o de proporcions similars.
- Amb un pinzell amb oli, el pintem i li tirem una mica de cacau en pols.
- Ho portem al forn 15' a 180°.
- Passat aquest temps, traiem el pa de pessic del forn i deixem que es vagi refredant.
- Hidratem en aigua freda 2 fulls gelatina un mínim de 5 minuts.
- Preparem una olla per a fer un bany maria. Afegim al bol del bany maria 150 g de xocolata de cobertura del 70% i 200 ml beguda de nous.
- Fem que la xocolata es vagi desfent amb la beguda de nous. Escorrem bé la gelatina i la integrem a la ganache de xocolata.
- Tallem el pa de pessic a rectangles i el punxem amb dues forquilles per a banyar-lo amb la xocolata.
- Podem acabar el plat espolsant cacau en pols per sobre dels pans de pessic.