Pessic de llimona sense gluten ni lactosa
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El pa de pessic és una preparació energètica, però nutritiva. Si el fem a casa controlant la bona qualitat dels ingredients, pot formar part d'un esmorzar o berenar especial d'un dia d'intensa activitat física.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
4 ous
150 g sucre morè
140 g farina d'arròs (i una mica més per enfarinar el motlle)
50 g farina fina de blat de moro
2 cullerades d'impulsor
150 ml beguda d'avellana i arròs
140 ml d'oli d'oliva
1 sobre de sucre de vainilla
1 llimona
20 g patata bullida
Sal
PREPARACIÓ
- En dos bols diferents, separem clares i rovells de 4 ous.
- Posem un pessic de sal a les clares i les comencem a muntar. Quan comencin a tenir color blanc i bombolles, hi anem tirant el sucre de mica en mica i en format de pluja. Són 75 g de sucre morè.
- Quan les clares estiguin ben muntades, parem la batedora i les reservem.
- Comencem a batre els rovells i hi anem tirant 75 g de sucre morè de mica en mica, igual que hem fet abans amb les clares.
- Afegim als rovells blanquejats la ratlladura d'una llimona i un sobre de sucre de vainilla. Hi afegim 20 g de patata bullida i pelada.
- Afegim a la barreja 150 ml de beguda d'avellana i arròs i 140 ml d'oli OVE. Ho integrem bé.
- Tamisem sobre el bol 50 g de farina fina de blat de moro, 140 g de farina d'arròs i dues cullerades d'impulsor.
- Ho integrem fins que sigui homogeni.
- Afegim a la barreja les clares muntades.
- Untem un motlle amb oli i després el cobrim amb farina d'arròs.
- Posem la barreja d'ous i farina al motlle.
- Ho portem al forn 30' a 180 ºC.
- Deixem que el pastís es refredi una mica i després el desemmotllem.