Pessic de mandarina
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
PER AL PESSIC
4 ous
100 g de sucre de panela
240 g de farina
40 g de mantega pomada
80 g de suc de mandarina (unes 3 mandarines)
1 sobre de llevat químic (15 g)
1 làmina de gelatina
sal
fulles de menta
mantega
PER A LA CONFITURA
8 mandarines
70 g de sucre
suc de mitja llimona
PREPARACIÓ
- Espremem 2-3 mandarines i en reservem el suc.
- Separem les clares i els rovells de 4 ous.
- Muntem les clares amb les varetes elèctriques i hi afegim un pols de sal.
- Blanquegem els rovells amb 100 g de sucre panela.
- Hi afegim 40 g de mantega pomada i la incorporem als rovells.
- Colem 80 g del suc de mandarina i l'afegim a poc a poc als rovells.
- Hi afegim de mica en mica les clares muntades.
- Pesem i barregem en un bol petit 240 g de farina amb 1 sobre de llevat químic (15 g).
- Tamisem la farina i el llevat barrejats dins el recipient dels rovells. Barregem la massa embolcallant-la amb la llengua.
- Ratllem la pell de 8 mandarines ja rentades.
- Afegim les ratlladures al recipient de la massa.
- Ho untem amb mantega i espolsem farina sobre un motlle de forn.
- Omplim el motlle amb la massa i ho enfornem a 180º durant 30 minuts.
- Pelem les mandarines que hem ratllat i separem tots els seus grills cuidant d'eliminar-ne la pell.
- Afegim al pot 70 g de sucre i el suc de mitja llimona i ho coem a foc baix, remenant-ho de tant en tant.
- Posem 1 làmina de gelatina en una safata amb aigua mineral freda.
- Traiem el pa de pessic del forn i el deixem refredar.
- Afegim la gelatina hidratada a la confitura.
- Servim el pa de pessic amb la confitura per sobre i trossets de menta fresca.