Pessic de mandarina

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    PER AL PESSIC

    4 ous

    100 g de sucre de panela

    240 g de farina

    40 g de mantega pomada

    80 g de suc de mandarina (unes 3 mandarines)

    1 sobre de llevat químic (15 g)

    1 làmina de gelatina

    sal

    fulles de menta

    mantega

     

    PER A LA CONFITURA

    8 mandarines

    70 g de sucre

    suc de mitja llimona

PREPARACIÓ

  1. Espremem 2-3  mandarines i en reservem el suc.
  2. Separem les clares i els rovells de 4 ous.
  3. Muntem les clares amb les varetes elèctriques i hi afegim un pols de sal.
  4. Blanquegem els rovells amb 100 g de sucre panela.
  5. Hi afegim 40 g de mantega pomada i la incorporem als rovells.
  6. Colem 80 g del suc de mandarina i l'afegim a poc a poc als rovells.
  7. Hi afegim de mica en mica les clares muntades.
  8. Pesem i barregem en un bol petit 240 g de farina amb 1 sobre de llevat químic (15 g).
  9. Tamisem la farina i el llevat barrejats dins el recipient dels rovells. Barregem la massa embolcallant-la amb la llengua.
  10. Ratllem la pell de 8 mandarines ja rentades.
  11. Afegim les ratlladures al recipient de la massa.
  12. Ho untem amb mantega i espolsem farina sobre un motlle de forn.
  13. Omplim el motlle amb la massa i ho enfornem a 180º durant 30 minuts.
  14. Pelem les mandarines que hem ratllat i separem tots els seus grills cuidant d'eliminar-ne la pell.
  15. Afegim al pot 70 g de sucre i el suc de mitja llimona i ho coem a foc baix, remenant-ho de tant en tant.
  16. Posem 1 làmina de gelatina en una safata amb aigua mineral freda.
  17. Traiem el pa de pessic del forn i el deixem refredar.
  18. Afegim la gelatina hidratada a la confitura.
  19. Servim el pa de pessic amb la confitura per sobre i trossets de menta fresca.
Anar al contingut