Pessic de polenta i taronja
INGREDIENTS
170 g farina d'ametlla
100 g polenta
100 g mel
3 ous
2 taronges de taula
2 taronges de suc
2 beines de vainilla
5 g impulsor químic
Mantega
Sal
100 g mantega (pomada)
40 g sucre de llustre
30 ml aigua
7 g cafè soluble
PREPARACIÓ
- Ratllem la pell de 2 taronges. Un cop ratllades, els traiem el suc.
- En un bol mitjà batem 2 ous. Afegim al bol 100 g de mel, la ratlladura de les taronges i el suc de taronja sense colar. Ho integrem tot amb la vareta manual.
- Afegim al bol 170 g de farina d'ametlla, 100 g de polenta, 5 g d'impulsor químic, l'interior de 2 beines de vainilla i un pessic de sal.
- Ho integrem bé.
- Untem amb una mica de mantega un motlle de pinça rodó de 20 cm de diàmetre. Tallem un paper sulfurat amb la forma de la base del motlle i de les parets i ho enganxem amb la mantega.
- Aboquem la massa del pa de pessic al motlle amb el paper.
- Pelem a sang 2 taronges de taula i tallem les rodelles del mig. Hem de tenir 8 rodelles en total i han de ser de mig centímetre de gruix.
- Distribuïm sobre la massa les rodelles de taronja.
- Enfornem a 180º 40 minuts.
- Passat aquest temps, traiem el pastís del forn i hi clavem un escuradents. Si surt sec, el podem treure del tot i, si no, el deixem 5 minuts més fins que l'escuradents surti sec.
- Un cop el pastís està cuit, el deixem temperar fora del forn.
- Mentrestant, podem fer el farcit. Escalfem 30 ml d'aigua.
- Quan l'aigua fumegi, hi tirem 7 g de cafè soluble.
- Refredem el cafè canviant-lo a una tassa grossa.
- Posem en un bol 100 g de mantega pomada i ho batem amb el braç elèctric uns dos minuts. Passat aquest temps, hi anem afegint 40 g de sucre llustre i anem batent fins a tenir una textura cremosa.
- Afegim el cafè temperat al bol de mica en mica i seguim batent.
- Desmotllem el pessic i l'obrim per la meitat.
- Posem el farciment de cafè al pessic i el tornem a tapar.
- Servim.