Pessic de polenta i taronja

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Informació nutricional
    -Obre

    La farina de blat de moro conté més quantitat de midó que la farina de blat, un hidrat de carboni complex que aporta energia de llarga duració.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 170 g farina d'ametlla 

    100 g polenta 

    100 g mel 

    3 ous 

    2 taronges de taula 

    2 taronges de suc 

    2 beines de vainilla 

    5 g impulsor químic 

    Mantega 

    Sal 

    100 g mantega (pomada) 

    40 g sucre de llustre 

    30 ml aigua 

    7 g cafè soluble 

PREPARACIÓ

  1. Ratllem la pell de 2 taronges. Un cop ratllades, els traiem el suc.  
  2. En un bol mitjà batem 2 ous. Afegim al bol 100 g de mel, la ratlladura de les taronges i el suc de taronja sense colar. Ho integrem tot amb la vareta manual. 
  3. Afegim al bol 170 g de farina d'ametlla, 100 g de polenta, 5 g d'impulsor químic, l'interior de 2 beines de vainilla i un pessic de sal. 
  4. Ho integrem bé. 
  5. Untem amb una mica de mantega un motlle de pinça rodó de 20 cm de diàmetre. Tallem un paper sulfurat amb la forma de la base del motlle i de les parets i ho enganxem amb la mantega.  
  6. Aboquem la massa del pa de pessic al motlle amb el paper.  
  7. Pelem a sang 2 taronges de taula i tallem les rodelles del mig. Hem de tenir 8 rodelles en total i han de ser de mig centímetre de gruix. 
  8. Distribuïm sobre la massa les rodelles de taronja. 
  9. Enfornem a 180º 40 minuts. 
  10. Passat aquest temps, traiem el pastís del forn i hi clavem un escuradents. Si surt sec, el podem treure del tot i, si no, el deixem 5 minuts més fins que l'escuradents surti sec.  
  11. Un cop el pastís està cuit, el deixem temperar fora del forn.  
  12. Mentrestant, podem fer el farcit. Escalfem 30 ml d'aigua. 
  13. Quan l'aigua fumegi, hi tirem 7 g de cafè soluble. 
  14. Refredem el cafè canviant-lo a una tassa grossa.  
  15. Posem en un bol 100 g de mantega pomada i ho batem amb el braç elèctric uns dos minuts. Passat aquest temps, hi anem afegint 40 g de sucre llustre i anem batent fins a tenir una textura cremosa. 
  16. Afegim el cafè temperat al bol de mica en mica i seguim batent.  
  17. Desmotllem el pessic i l'obrim per la meitat.  
  18. Posem el farciment de cafè al pessic i el tornem a tapar. 
  19. Servim. 
Anar al contingut