Pessic de xocolata blanca amb fruites del bosc
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La pastisseria en general (pel seu contingut en sucres senzills, greixos i farines) acostuma a ser molt calòrica, per això el consum ha de ser moderat, ocasional i millor com a postres d'un àpat lleuger.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
2 ous
60 g de sucre
60 g de farina
3 g de cafè soluble
Sal
Mantega (per al motlle)
200 g de xocolata blanca
3 cullerades de llet condensada (80 g)
1 raig d'anís dolç
Ametlla crocant
Nabius
Gerds
Mores
PREPARACIÓ
- Separem les clares dels rovells de 2 ous. Posem al bol de la pastadora els rovells i reservem les clares a la nevera.
- Muntem els rovells a la pastadora amb vareta durant 8 minuts.
- Afegim en forma de pluja al bol de la pastadora 30 g de sucre i continuem muntant uns 3 minuts.
- Un cop muntats, reservarem els rovells dins un bol gros i rentarem el bol de la pastadora.
- Muntem a la pastadora les clares amb un pessic de sal. Comencem a velocitat baixa i ho fem uns 3 minuts.
- Afegim 30 g de sucre en forma de pluja al bol on s'estan muntant les clares. Continuem muntant i reservem.
- Integrem amb llengua pastissera i amb molta cura les clares al bol dels rovells 3-4 vegades.
- Tamisem al bol dels ous i amb cura i en 2 o 3 cops 60 g de farina de blat barrejada amb 5 g de cafè soluble.
- Ho integrem amb molta cura.
- Untem un motlle rodó de 16 cm amb mantega.
- Afegim al motlle la massa i ho enfornem 30 minuts a 180 graus.
- Traiem el pessic de fora del forn i desemmotllem. Deixem que es refredi.
- Comencem a fer la cobertura. Posem en un pot i al foc 200 g de xocolata blanca, 80 g de llet condensada i 1 culleradeta de cafè soluble. Ho escalfem a foc molt baix remenant constantment. No ha de passar de 40 ºC.
- Un cop s'ha dissolt la xocolata, hi afegim un raig d'anís dolç i ho integrem.
- Banyem el pessic que tenim a la reixeta amb la cobertura.
- Enganxem amb la mà als laterals del pessic uns grapats d'ametlla crocant i deixem que es refredi.
- Decorem la part superior amb nabius, gerds i mores o la fruita del bosc que tinguem disponible.