Pessic sense gluten
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Sense gluten
- Informació nutricional -Obre
Els ingredients d'aquesta recepta són sense gluten i per tant aptes per a celíacs, tot i que es recomanable revisar les etiquetes dels aliments processats per verificar-ho.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 aranja
2 ous
150 g sucre de llustre
70 g nips de xocolata
60 g sucre morè
50 g farina d'arròs
50 g midó de blat de moro
50 ml llet
25 ml oli suau d'oliva
Gingebre en pols
Mantega
Sal
PREPARACIÓ
- Comencem separant clares i rovells de 2 ous. Les clares les posem en un bol i els rovells, en un altre.
- Posem un pessic de sal al bol de les clares i les muntem amb les varetes elèctriques. Quan estiguin mig muntades, incorporem en dos o tres cops 30 g de sucre morè. Ho muntem fins a tenir la textura d'una merenga i ho reservem.
- Agafem el bol amb els rovells, incorporem 30 g de sucre morè i batem amb les varetes elèctriques fins a que doblin el volum i es blanquegin.
- Pesem 50 g de farina d'arròs i la posem en el bol d'una picadora. Afegim 50 g de midó de blat de moro, 6 g d'impulsor, un polsim de sal i una culleradeta de gingebre en pols. Ho triturem uns segons perquè s'integrin bé.
- Afegim al bol dels rovells 50 ml de llet i ho integrem amb una vareta manual.
- A continuació tamisem en aquest bol la meitat de les farines i ho integrem amb la vareta manual. Repetim l'operació amb l'altra meitat de les farines.
- Incorporem 25 ml d'oli d'oliva suau i ho barregem bé.
- Hi afegim amb cura una part de la merenga i ho integrem amb la vareta manual. Repetim l'operació amb la resta de la merenga.
- Agafem un motllo rectangular de 20 cm de llargada, 8 cm d'amplada i 7 cm d'alçada. L'untem amb mantega.
- Pesem 70 g de nips de xocolata.
- Posem la massa del pessic al motllo intercalant-hi les nips de xocolata.
- Enfornem 50' a 160 graus. Un cop el traiem del forn, deixarem reposar el pessic sobre una reixeta.
- Fem una glaça barrejant en un bol 150 g de sucre de llustre i 35 ml de suc d'aranja colat. Ho barregem bé amb una vareta manual.
- Posem la reixeta on tenim el pessic sobre d'una safata. Vessem la glaça per sobre del pessic cobrint-lo.
- Endurim la glaça portant el pessic al forn apagat on hi queda calor residual durant 30 segons.
- Traiem el pessic del forn i ja el podrem servir!