Pessics salats amb formatge i salmó

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El salmó és un peix blau, ric en greixos omega 3, protectors de la salut del cor i del sistema circulatori.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 200 ml de llet

  • 160 g de farina
  • 150 g de salmó fumat Royal
  • 100 g de formatge de quallada àcida
  • 50 g de parmesà
  • 24 cebetes envinagrades
  • 1 ou
  • 1 culleradeta d'impulsor químic
  • 1 cullerada de mantega
  • Anet
  • Pebre negre

     

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent la massa per al pessic barrejant en un bol gran: 1 ou --que trenquem--, 200 ml de llet, 1 cullerada de mantega fosa i unes voltes de pebre negre. Ratllem al bol 50 g de formatge parmesà i ho barregem tot amb una vareta manual.
  2. Tamisem al bol, en 2 tandes, 1 culleradeta d'impulsor i 160 g de farina de blat. Anem barrejant-ho amb la vareta manual fins tenir una massa sense grumolls.
  3. Repartim la massa en 8 motlles de magdalenes de silicona. Si utilitzem motlles de paper, els posarem en una safata de manera que no s'obrin massa al omplir-los i els pessics quedin massa plans al coure'ls.
  4. Tallem per la meitat 24 cebetes envinagrades. Posem 6 meitats a cada pessic enfonsant-les una mica, però no del tot.
  5. Ho enfornem durant 30 minuts a 170 ºC. Desemmotllem els pessics i deixem que es refredin damunt d'una reixeta. Si utilitzeu càpsules de paper no cal desemmotllar-los, només refredar-los sobre la reixeta.
  6. Fem una cobertura amb 100 g de formatge de quallada làctica. Traiem l'escorça al formatge i el posem en un bol. El trenquem amb una llengua i, després, amb una vareta el removem uns cinc minuts fins aconseguir una textura ben cremosa.
  7. Tallem menut una mica d'anet fresc, l'afegim al bol i ho barregem.
  8. Tallem a tires 100 g de salmó fumat. En reservem una part per al final i la resta l'afegim al bol i ho barregem bé.
  9. Amb l'ajuda d'una cullera o una paletina petita, cobrim els pessics amb la cobertura de formatge i salmó.
  10. Acabem els pessics amb les tires de salmó reservades i una mica més d'anet fresc. I ja tenim aquest aperitiu a punt.
Anar al contingut