Pessics salats amb formatge i salmó
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El salmó és un peix blau, ric en greixos omega 3, protectors de la salut del cor i del sistema circulatori.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
200 ml de llet
- 160 g de farina
- 150 g de salmó fumat Royal
- 100 g de formatge de quallada àcida
- 50 g de parmesà
- 24 cebetes envinagrades
- 1 ou
- 1 culleradeta d'impulsor químic
- 1 cullerada de mantega
- Anet
-
Pebre negre
PREPARACIÓ
- Comencem fent la massa per al pessic barrejant en un bol gran: 1 ou --que trenquem--, 200 ml de llet, 1 cullerada de mantega fosa i unes voltes de pebre negre. Ratllem al bol 50 g de formatge parmesà i ho barregem tot amb una vareta manual.
- Tamisem al bol, en 2 tandes, 1 culleradeta d'impulsor i 160 g de farina de blat. Anem barrejant-ho amb la vareta manual fins tenir una massa sense grumolls.
- Repartim la massa en 8 motlles de magdalenes de silicona. Si utilitzem motlles de paper, els posarem en una safata de manera que no s'obrin massa al omplir-los i els pessics quedin massa plans al coure'ls.
- Tallem per la meitat 24 cebetes envinagrades. Posem 6 meitats a cada pessic enfonsant-les una mica, però no del tot.
- Ho enfornem durant 30 minuts a 170 ºC. Desemmotllem els pessics i deixem que es refredin damunt d'una reixeta. Si utilitzeu càpsules de paper no cal desemmotllar-los, només refredar-los sobre la reixeta.
- Fem una cobertura amb 100 g de formatge de quallada làctica. Traiem l'escorça al formatge i el posem en un bol. El trenquem amb una llengua i, després, amb una vareta el removem uns cinc minuts fins aconseguir una textura ben cremosa.
- Tallem menut una mica d'anet fresc, l'afegim al bol i ho barregem.
- Tallem a tires 100 g de salmó fumat. En reservem una part per al final i la resta l'afegim al bol i ho barregem bé.
- Amb l'ajuda d'una cullera o una paletina petita, cobrim els pessics amb la cobertura de formatge i salmó.
- Acabem els pessics amb les tires de salmó reservades i una mica més d'anet fresc. I ja tenim aquest aperitiu a punt.