Peus de porc amb festucs
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els peus de porc són un aliment ric en vitamina B1, vitamina necessària per a un bon funcionament del sistema nerviós.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 4 peus de porc
- 150 g de festucs
- 250 g de gamba petita vermella
- 4 litres d'aigua mineral
- 1 bitxo
- 1 porro
- 1 nap
- 1 pastanaga
- 1 ceba
- 1 cabeça d'alls
- oli d'oliva verge extra
- pebre negre
PREPARACIÓ
1. Tallem i netegem les verdures. Les posem a bullir amb els peus de porc durant dues hores.
2. Mentre bullen els peus anem fent l'oli de gamba: pelem i netegem les gambes, agafem les closques de la gamba, les rostim molt fort amb oli fins que siguin ben rosses. Ho flamegem amb conyac i quan se'ns apaga la flama ho cobrim amb oli i un bitxo. I ho deixem confitar fins que acabem de fer la recepta.
3 .Quan han bullit els peus, colem l'aigua i separem les verdures dels peus. Deixem refredar els peus perquè no ens cremem. Quan encara estiguin calents, anem traient tots els ossos.
4. Escaldem les gambes amb una punta d'oli del que hem utilitzat.
5. Posem els peus sobre paper film i anem fent capes de peus de porc, festuc, gambes, etc. Després ho enrotllem i en fem un botifarró.
6. Ho deixem refredar. Un cop fred, ho desemboliquem i tallem en porcions. Les pintem amb l'oli de gamba per sobre. Ho acabem amb pebre mòlt per sobre i una mica de sal Maldon. Ho servim.
2. Mentre bullen els peus anem fent l'oli de gamba: pelem i netegem les gambes, agafem les closques de la gamba, les rostim molt fort amb oli fins que siguin ben rosses. Ho flamegem amb conyac i quan se'ns apaga la flama ho cobrim amb oli i un bitxo. I ho deixem confitar fins que acabem de fer la recepta.
3 .Quan han bullit els peus, colem l'aigua i separem les verdures dels peus. Deixem refredar els peus perquè no ens cremem. Quan encara estiguin calents, anem traient tots els ossos.
4. Escaldem les gambes amb una punta d'oli del que hem utilitzat.
5. Posem els peus sobre paper film i anem fent capes de peus de porc, festuc, gambes, etc. Després ho enrotllem i en fem un botifarró.
6. Ho deixem refredar. Un cop fred, ho desemboliquem i tallem en porcions. Les pintem amb l'oli de gamba per sobre. Ho acabem amb pebre mòlt per sobre i una mica de sal Maldon. Ho servim.