Peus de porc amb nap negre
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El nap negre és una hortalissa molt lleugera i molt rica en minerals.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
4 peus de porc tallats pel mig
5 cebes (1 k)
2 l de brou de pollastre
30 g de xocolata 70%
1 fulla de llorer
1 bitxo
1 gra d'all
1 cabeça d'all
4 naps negres/ raves rusticans / raves negres, depenent de la temporada
25 ametlles
25 avellanes
2 llesques de pa
sal gruixuda
pebre negre
aigua mineral
vi ranci
sal
oli OVE
ratafia
julivert
PREPARACIÓ
- Socarrem amb un bufador, o al foc, 4 peus de porc tallats pel mig.
- Posem els peus socarrats en un tàper a la nevera durant 2 hores, coberts amb sal gruixuda.
- Traiem els peus de la nevera i, un cop esbandits sota l'aixeta per treure'ls la sal, els fiquem dins d'una olla amb aigua mineral freda i 1 fulla de llorer. Ho portem a ebullició.
- Tallem a trossets ben petits 5 cebes i les fiquem en una cassola per enrossir-les amb un raig d'oli OVE.
- Escalfem en un pot 2 l de brou de pollastre.
- Afegim un raig de vi ranci a la ceba enrossida i deixem que l'alcohol s'evapori.
- Tallem a rodelles 1 bitxo vermell fresc.
- Afegim el bitxo tallat a la cassola i també un raig de ratafia, els peus ja blanquejats i una cabeça d'alls tallada pel mig. Deixem evaporar l'alcohol.
- Hi afegim el brou calent fins a cobrir-ho tot. Tapem la cassola i ho deixem bullir durant 35 minuts.
- Pelem i tallem a trossets 4 naps negres.
- Afegim a la cassola els naps i, si cal, més brou. Ho deixem bullir 20 minuts més.
- Tallem 2 llesques de pa de pagès i les fregim en una paella amb oli OVE.
- Fem una picada al morter amb 25 ametlles, 25 avellanes, el pa fregit, 30 g de xocolata 70% , 1 gra d'all sense el germinat i un polsim de sal.
- Afegim la picada a la cassola amb una mica de julivert picat.
- Servim amb una mica de pebre negre i una mica de rave rusticà ratllat.