Peus de porc amb salsafins
- Programa: El tàper de la iaia
- Cuina: Maria
- Dificultat: Mitjana
INGREDIENTS
PER A QUATRE PERSONES:
2 peus de porc (1/2 per persona)
2 cebes de Figueres
4 grans d'all
4 tomàquets madurs o sofregit de tomàquet
600 g de salsafins escaldats
1 porro
1 cirereta
1/got de vi
Farina, sal i oli d'oliva
PREPARACIÓ
- Posem els peus de porc a l'olla a pressió (primer sense tapar) amb aigua, dos grans d'all, un porro, una ceba pelada i tallada a quarts i una cirereta neta de llavors.
- Mentre arrenca el bull, en una paella preparem un sofregit.
- Primer hi posem la ceba, una mica de sal per fer suar la ceba i, finalment, un parell d'alls i el tomàquet triturat.
- Un cop fet, posem el sofregit a l'olla a pressió amb els peus de porc.
- Esbandim la paella del sofregit amb mig got de vi i ho incorporem també.
- Salpebrem i tapem l'olla a pressió.
- Quan arrenca el bull, els peus de porc han de coure uns 50 minuts.
- Una vegada cuits, els posem en una cassola amb el brou de la cocció i deixem que faci xup-xup.
- Escaldem els salsafins, els enfarinem i els fregim amb oli d'oliva.
- Els incorporem a la cassola dels peus de porc.
- Fem una picada amb all, avellanes i ametlles torrades, i una mica d'aigua. (Ho podeu triturar amb la batedora).
- Posem la picada a la cassola i ho deixem coure 10 minuts més.