Peus de porc amb xirivia
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
4 peus de porc tallats pel mig
2 cebes
2 fulles de llorer
2 tomàquets de penjar
2 xirivies
1 bitxo
1 cullerada de pasta de tomàquet
1 nyora
1 cabeça d'alls
10 ametlles
10 avellanes
1 llesca de pa fregit
sal grossa
pebre negre
aigua mineral
vi ranci
sal
oli OVE
ratafia
julivert
PREPARACIÓ
Socarrimem els peus de porc i els posem a la nevera durant dues hores, coberts amb sal grossa.
Els traiem i els submergim en aigua mineral amb llorer, 30 minuts.
Refreguem un all per la paella. Tallem les cebes molt menudes i les enrossim a la paella amb l'all i un raig d'oli OVE.
Ratllem tomàquets i els barregem amb la pasta de tomàquet i la polpa de nyora.
Pelem i tallem les xirivies.
Aixequem sucres de la ceba amb el vi ranci.
Hi afegim la barreja de tomàquet i nyora a la ceba i, en aquest ordre, el bitxo, la ratafia i els peus de porc. Ho deixem a foc lent.
Un cop els sucs ja s'estan evaporant, ho cobrim amb aigua mineral i tapem la cassola. Ho salem. Ho deixem bullir uns 40 minuts i hi afegim més aigua si cal perquè quedin sempre coberts. No ho hem de remenar mai.
Quan hagin passat als 20 minuts, hi afegim la xirivia pelada i tallada a la mida d'una mossegada.
Fem una picada amb les 10 ametlles, les 10 avellanes i el pa fregit.
Afegim la picada a la cassola, per sobre. Ho rectifiquem de sal i hi afegim pebre negre.
Ho servim amb julivert al damunt.