Peus de porc amb xocolata i bitxo

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els peus de porc són pobres en greixos i rics en col·lagen, una proteïna de fàcil assimilació.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 peus de la part del davant

    2 porros

    2 tomacons

    1 pastanaga

    1 gra d'all

    1 l brou de carn

    200 g ceba enrossida

    Xocolata a la pedra 60% amb xili picant

    Bitxo piri piri

    Vi ranci

    Vi negre jove

    Pebre rosa

    Sèsam torrat

    Safrà

    Oli OVE

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Fem un tall als peus, per la part de dalt, i els blanquegem posant-los en aigua freda i duent-los al bull. Un cop bulli, els traiem i en descartem l'aigua.
  2. Posem els peus blanquejats, en una olla de pressió, juntament amb una pastanaga i dos porros tallats a bresa. Hi afegim el brou, 500 ml de vi negre jove i els acabem de cobrir amb aigua. Tanquem l'olla, ho posem a foc fort i quan sentiu que l'olla comença a xiular, l'abaixarem al mínim i courà 50'. Després, els deixarem 6 hores de repòs dins l'olla.
  3. Passat aquest temps, per una banda escalfem una mica els peus per treure'n els ossos grossos que vulguem. Veureu que els més grossos sobreeixen per la part del tall que els hi haurem fet abans. Per una altra banda, colem el brou de la cocció, el desgreixem i el reduïm fins que ens quedi amb una textura de xarop (us n'haurien de quedar uns 500 ml).
  4. Per fer la salsa dels peus, tallem un gra d'all a microbrunesa i el sofregim a la cassola, amb un raig d'oli. Hi afegim, de seguida, la ceba que ja haurem enrossit llargament, i quan s'hagi integrat, hi aboquem un raig de vi ranci, esperant que l'alcohol s'evapori. Llavors, hi ratllem dos tomacons, una mica de bitxo piri piri, els 500 ml del brou de la cocció dels peus de porc que haurem reduït, i també 35 g de xocolata a la pedra amb xili picant. Haurà de coure uns cinc minuts.
  5. Fem una picada amb una mica de pebre rosa, una mica de sèsam torrat, uns brins de safrà, i una mica de sal.
  6. Afegim els peus, de panxa enlaire, a la cassola, i els anem banyant amb la salsa durant uns 10 minuts.
  7. Emplatem els peus amb una mica de la salsa.
Anar al contingut