"Piadina" de pollastre i verdures
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas amb Laura Ponts
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El pollastre, sense pell, és una de les carns més lleugeres i pobres en greix que podem cuinar. El pebrot vermell és una de les hortalisses amb un contingut més elevat d'antioxidants, gràcies a la vitamina C, els betacarotens i el licopè que conté.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 300 g farina
- 2 pits de pollastre
- 50 g llard de porc
- 1 pebrot vermell
- 1 ceba
- 1 tomàquet raf
- 2 alls
- 10 g sal
- 150 g d'aigua mineral
- farigola
- alfàbrega
- romaní
- pebre negre
- pebre vermell
- 2 grans d all
- oli d'oliva verge extra
- una fulla de llorer
- una copa de vi blanc
- un got de vinagre chardonnay
- 6 cogombrets
- una cullerada de sucre morè
PREPARACIÓ
1.- Per fer la "piadina" (el pa base) barregem la farina, la sal i el llard gairebé desfet. Fem un forat en forma de volcà i, a poc a poc, hi anem afegint l'aigua. Al final, ens ha de quedar una massa sense grumolls.
2.- Estirem la massa en una fusta i hi tirem una mica de farina per sobre. Ho aixafem amb l'ajuda del corró.
3.- En fem 4 talls i en fem boles. Les tapem amb un drap de cotó i ho deixem reposar 45 min a la nevera.
4.- Tallem la ceba i el pebrot (tallat a la juliana). Aixafem els 2 alls. Trenquem 4 o 5 boletes de pebre.
5.- Ho posem al foc amb oli d'oliva verge extra fins que cobreixi. Ho posem a foc viu durant uns 5 minuts.
6.- Quan hagin passat els 5 minuts, ho traiem del foc i perquè es refredi una mica, hi afegim el vi i el vinagre. Ho tornem a posar a foc mitjà durant 15 minuts amb una mica de romaní.
7.- Salpebrem els pits amb pebre negre, hi posem les fulles de farigola per sobre. Ho posarem a la barbacoa i quan gairebé sigui cuit, hi tirem una mica de pebre vermell. Ho deixem reposar durant 5 minuts.
8.- Fem les "piadinas" a la paella amb una mica d'oli d'oliva verge extra, fins que ens quedin torradetes. Les anem fent i deixant una sobre l'altra. Ho tapem amb un drap.
9.- Servim la "piadina" amb una mica d'escabetx i tomàquet tallat dins, fulles d'alfàbrega i el pollastre tallat a escalopes ben fines. Ho barregem tot en un bol.
2.- Estirem la massa en una fusta i hi tirem una mica de farina per sobre. Ho aixafem amb l'ajuda del corró.
3.- En fem 4 talls i en fem boles. Les tapem amb un drap de cotó i ho deixem reposar 45 min a la nevera.
4.- Tallem la ceba i el pebrot (tallat a la juliana). Aixafem els 2 alls. Trenquem 4 o 5 boletes de pebre.
5.- Ho posem al foc amb oli d'oliva verge extra fins que cobreixi. Ho posem a foc viu durant uns 5 minuts.
6.- Quan hagin passat els 5 minuts, ho traiem del foc i perquè es refredi una mica, hi afegim el vi i el vinagre. Ho tornem a posar a foc mitjà durant 15 minuts amb una mica de romaní.
7.- Salpebrem els pits amb pebre negre, hi posem les fulles de farigola per sobre. Ho posarem a la barbacoa i quan gairebé sigui cuit, hi tirem una mica de pebre vermell. Ho deixem reposar durant 5 minuts.
8.- Fem les "piadinas" a la paella amb una mica d'oli d'oliva verge extra, fins que ens quedin torradetes. Les anem fent i deixant una sobre l'altra. Ho tapem amb un drap.
9.- Servim la "piadina" amb una mica d'escabetx i tomàquet tallat dins, fulles d'alfàbrega i el pollastre tallat a escalopes ben fines. Ho barregem tot en un bol.