Picadillo
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Sergi de Meià
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Sergi de Meià
- Dieta: Sense lactosa
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 1 cuixa de xai anyell desossada
- 200 g de cansalada virada
- 4 cebes
- 4 tomàquets madurs o en conserva
- 2 peres llimonera
- 4 figues seques
- 2 pomes
- 2 carbassons
- 1 cullerada 5 espècies
- un polsim de safrà,
- 1 l de vi blanc
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb oli marqueu la cuixa de xai tallada a daus. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi la cansalada, també tallada a daus, i la ceba tallada ben petita i deixeu-ho sofregir tot junt durant 15 minuts. A continuació, poseu-hi el tomàquet ratllat i deixeu-ho reduir durant 20 minuts.
Mentrestant, peleu les peres i les pomes, talleu-les a daus i reserveu-les.
Passats els 20 minuts, afegiu a la cassola les pomes, les peres, les espècies, el safrà i el vi blanc i deixeu-ho coure durant una hora. Tot seguit, talleu el carbassó, amb pell, a daus, afegiu-lo a la cassola i deixeu-ho coure tot junt durant 30 minuts més.
Finalment, talleu les figues per la meitat i reserveu-les.
I ja per acabar, poseu les figues sobre el picadillo i ja ho podeu servir.
Mentrestant, peleu les peres i les pomes, talleu-les a daus i reserveu-les.
Passats els 20 minuts, afegiu a la cassola les pomes, les peres, les espècies, el safrà i el vi blanc i deixeu-ho coure durant una hora. Tot seguit, talleu el carbassó, amb pell, a daus, afegiu-lo a la cassola i deixeu-ho coure tot junt durant 30 minuts més.
Finalment, talleu les figues per la meitat i reserveu-les.
I ja per acabar, poseu les figues sobre el picadillo i ja ho podeu servir.