Pijama
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Pels ingredients que conté (rovells d'ou, nata...), aquesta recepta és molt rica en vitamina D, imprescindible per a l'absorció del calci.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
PER FER EL GELAT:
- 5 rovells d'ou
- 150 g de nata
- 150 g de llet
- 75 g de sucre
- 1 beina de vainilla
- 1 préssec en almívar
PER FER EL FLAM:
- 500 g llet
- 125 g de nata
- 9 ous
- 120 g de sucre
- 120 g de caramel
PER FER LA NATA:
- 125 g de nata
- 30 g sucre
- 1 cirereta
PREPARACIÓ
1. Per fer el gelat, blanquegem els 5 rovells amb el sucre. Tot seguit hi anem afegim la nata, la llet, la beina de vainilla oberta i la polpa i mig tros de préssec en almívar tallat petit. Ho posem al foc uns 20 minuts al mínim, sense que arribi a bullir, i anem remenant sovint.
2. Ho colem i ho posem al congelador dins d'una mànega pastissera. Anem remenant amb les mans de tant en tant perquè no se'ns acabi de congelar. Unes tres o quatre vegades durant les següents dues hores.
3. Per fer el flam, barregem la llet, la nata, el sucre, 6 ous i 3 rovells i ho batem tot amb el túrmix. Posem caramel fred de nevera a la base dels motlles, hi afegim la barreja i ho enfornem al bany maria 50 minuts a 90º amb aigua bullint.
4. Ho servim amb la nata muntada amb una cirereta, un tall de préssec en almívar, una bola de gelat i el flam amb caramel per sobre.