Pilota amb reducció de vi
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A UNA PERSONA:
100 g carn picada
30 ml llet
1 ou
1 gra d'all
1 llesca de pa
Farina
Vi negre
Julivert
Pa ratllat
Mantega
Brou pollastre
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Posem en un plat fons 1 llesca de pa de motlle sense crosta. Hi aboquem 30 ml de llet i el deixem remullant-se.
- Tallem a microbrunesa 1 gra d'all i també un grapat de fulles de julivert que reservem a un bol gran.
- Separem un ou d'una clara. Afegim el rovell al bol junt amb 100 g de carn picada, el pa remullat, pebre negre i sal. Barregem i donem forma a la pilota.
- Empanem amb pa ratllat la pilota.
- En una pella hi posem mantega i un raig d'oli. Quan siguin calents, marquem la pilota empanada per totes bandes. Després la reservem.
- Posem a la paella 1 cullerada de farina que coem.
- Hi aboquem un raig de vi negre i deixem que s'evapori l'alcohol.
- Hi afegim un cullerot de brou de pollastre i sal.
- Afegim la pilota a la paella fins que es cogui (cal reduir la salsa i anar-la abocant per sobre la pilota).
- Emplatem la pilota amb força salsa.