Pilota gratinada amb toffee d'escudella
INGREDIENTS
Ingredients per a 4 persones:
180 g carn picada de porc
180 g carn picada de vedella
100 g formatge semi de vaca
100 g molla de pa
2,5 l brou d'escudella
550 ml nata 35% MG
1 botifarra de perol
Farina
Pinyons torrats
Flor de macís
Farigola
Sal
Pebre
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Posem un pot amb 1,5 l de brou d'escudella al foc i un altre amb 550 ml de nata. Ho reduirem fins que del brou en quedin 300 ml i de nata, 200 ml.
- Mullem 100 g de molla de pa amb un raig de nata 35% MG i ho deixem en remull.
- Posem en un bol gros una botifarra de perol tallada petita, 180 g de carn picada de porc, 180 g de carn picada de vedella, sal, pebre i la molla de pa remullada. Ho barregem i en fem 4 pilotes.
- Enfarinem les pilotes i les fregim lleugerament en una paella amb un raig d'oli.
- Passem les pilotes fregides en un pot que cobrim amb 1 l d'escudella. Ho portem a ebullició i ho coem 20 minuts.
- Ajuntem les reduccions de brou i de nata i hi afegim flor de macís i farigola perquè aromatitzin.
- Passem les pilotes bullides a una safata de forn i les napem amb el toffee d'escudella.
- Ratllem formatge per sobre i ho gratinem 15 minuts a 200 ºC.
- Hi aboquem, per sobre les pilotes, pinyons torrats.