Pilota gratinada amb toffee d'escudella

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La botifarra de perol és un embotit de porc en què s'aprofiten les parts menys nobles de l'animal, obtenint així un aliment energètic i ric en greixosAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones:

    180 g carn picada de porc

    180 g carn picada de vedella

    100 g formatge semi de vaca

    100 g molla de pa

    2,5 l brou d'escudella  

    550 ml nata 35% MG

    1 botifarra de perol  

    Farina

    Pinyons torrats

    Flor de macís  

    Farigola

    Sal

    Pebre

    Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Posem un pot amb 1,5 l de brou d'escudella al foc i un altre amb 550 ml de nata. Ho reduirem fins que del brou en quedin 300 ml i de nata, 200 ml.
  2. Mullem 100 g de molla de pa amb un raig de nata 35% MG i ho deixem en remull.
  3. Posem en un bol gros una botifarra de perol tallada petita, 180 g de carn picada de porc, 180 g de carn picada de vedella, sal, pebre i la molla de pa remullada. Ho barregem i en fem 4 pilotes.
  4. Enfarinem les pilotes i les fregim lleugerament en una paella amb un raig d'oli. 
  5. Passem les pilotes fregides en un pot que cobrim amb 1 l d'escudella. Ho portem a ebullició i ho coem 20 minuts.
  6. Ajuntem les reduccions de brou i de nata i hi afegim flor de macís i farigola perquè aromatitzin.
  7. Passem les pilotes bullides a una safata de forn i les napem amb el toffee d'escudella.
  8. Ratllem formatge per sobre i ho gratinem 15 minuts a 200 ºC.
  9. Hi aboquem, per sobre les pilotes, pinyons torrats.
Anar al contingut