Pinya al vi ranci
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La pinya té propietats digestives, per això resulta ideal per prendre de postres després d'un àpat copiósAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 pinya
500 ml de vi ranci
200 ml de vermut negre
100 g de sucre llustre
Suc d'una llimona
Pell d'una llimona
Un canonet de canyella
Menta
PREPARACIÓ
- Barregem en un pot 500 ml de vi ranci i 200 ml de vermut.
- Traiem el suc d'1 llimona i l'afegim al pot amb el vi. Hi afegim també la pell de la llimona i un canonet de canyella.
- Escalfem el vi i hi dissolem 100 g de sucre llustre sense deixar de remenar.
- Retirem el pot del foc i ho deixem temperar.
- Tallem un pinya a mida mossegada.
- Posem la pinya dins del vi endolcit. La deixem marinar a la nevera durant 3 dies.
- Traiem el tàper de la pinya marinada de la nevera i colem el vi en un pot alt traient la beina de canyella i la pell de la llimona. Ho portem a refredar a la nevera.
- Posem el pot al foc i deixem reduir el vi fins que agafi textura de xarop. Ho deixem refredar.
- Servim la pinya en cassoletes amb el xarop per sobre i fulles de menta tallada.