Pinya rostida amb beixamel de coco
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La pinya té propietats digestives, per això resulta ideal per prendre de postres després d'un àpat copiós.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
Per a la pinya:
1 pinya madura petita
150 g sucre morè
1 l aigua
40 ml rom anyenc
Anís en gra
Mantega
Per a la beixamel:
50 g sucre morè
35 g farina fluixa
30 g mantega amb sal
250 ml llet de coco
Mitja branca de canyella
Emplatat:
Alfàbrega fresca
Ametlla laminada ja torrada
Sucre blanc
PREPARACIÓ
- Posarem un pot al foc amb un raig d'aigua (del litre que tenim mesurat i que necessitarem més tard), 150 g de sucre morè i anís en gra. Ho escalfem fins que el sucre es dissolgui.
- Quan ja estigui fos, posarem el líquid en una carmanyola de vidre juntament amb la resta del litre d'aigua i 40 ml de rom.
- Pelarem la pinya, li traurem la part estellosa i la tallarem en quatre rodelles amb un forat al mig que submergirem a dins la carmanyola durant 1 hora.
- Per fer la beixamel, posarem al foc 250 ml de llet de coco, mitja branca de canyella i 50 g de sucre morè que escalfarem.
- Per fer el roux, posarem en un altre pot 30 g de mantega que desfem. Després hi afegim 35 g de farina i la barregem fins que s'enrosseixi.
- Un cop està enrossida, colarem damunt del pot amb el roux la barreja de la llet de coco escalfada i ho integrem fins que agafi la textura de beixamel. Després la posem en una mànega pastissera.
- Per rostir la pinya, posarem mantega a una paella i la desfem. Traurem de la carmanyola la pinya i l'eixuguem amb paper absorbent. La marquem a la paella a banda i banda, uns 10 minuts per cada una.
- Emplatarem posant la rodella de pinya, la beixamel per sobre i sucre blanc. Amb un bufador ho cremem.
- Per últim, hi posem ametlla laminada torrada i fulles d'alfàbrega fresca per sobre.