Pinya rostida
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
La pinya te certes propietats digestives, per això resulta interessant prendre-la de postres després d'un àpat copiós.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 pinya
2 llimes
1 grapat cacauets torrats amb pela
1 manat de menta
1 beina de vainilla
300 g nata 35%
300 g de mató
40 g sucre panela
40 g mantega
pebre negre
gingebre
PREPARACIÓ
- Pelem una pinya deixant la pela sencera. La reservem.
- En una olla exprés amb un litre d'aigua bullim el cor i les peles de la pinya. Hi afegim 1 manat de menta i una mica de gingebre ratllat. Ho bullim tot tres minuts i ho deixem reposar 1 hora.
- Colem la infusió que se n'obté i la posem a reduir al foc en un recipient. La reservem.
- Tallem la pinya a macedònia. La passem per la paella amb 40 g de mantega i la caramel·litzem amb 40 g de sucre panela. Hi afegim unes quantes gotes de llima i una mica de pebre negre.
- Posem la pinya en una safata i la cremem amb un bufador.
- Posem a bullir en un recipient 300 g de nata i hi afegim 1 beina de vainilla. Quan comenci a bullir, parem el foc, ho tapem i ho deixem infusionar durant 10 minuts.
- Triturem en un morter un grapat de cacauets torrats. Els reservem.
- Posem en un got de túrmix 300 g de mató esmicolat. Hi afegim la nata infusionada i ho emulsionem amb unes quantes gotes de suc de llima i, si convé, aigua mineral.
- Ho servim en gots en què posarem dues cullerades del suc de la pinya reduït, els trossos de pinya caramel·litzats, els cacauets trossejats, unes fulles de menta i la ratlladura de llima.