Pinya rostida
INGREDIENTS
100 ml de nata (35% m.g)
1 llauna de pinya al natural
1 branca de canyella
Sucre blanc
Mantega
Llimona
Rom
Gingebre en pols
Pebre negre en gra
PREPARACIÓ
- Escorrem 1 pot de pinya en conserva i guardem el suc per més endavant.
- Posem una paella al foc amb una cullerada de mantega i pebre negre en gra. Hi afegim les rodelles de pinya i les anem marcant.
- Traiem les pinyes i al suc que han deixat hi afegim 2 cullerades de sucre blanc, el suc que hem reservat de la pinya, 1 branca de canyella, rom i pells d'1 llimona. Ho remenem fins que el sucre es dissolgui i ens quedi una textura de caramel. Quan ja ho tinguem, hi afegim les pinyes marcades i les acabem de rostir.
- Muntem 100 ml de nata amb el 35% de matèria grassa i una mica de gingebre en pols.
- Emplatem posant les pinyes, la salsa de caramel i per últim la nata muntada.