Pit de pollastre amb tabulé
INGREDIENTS
3 pits de pollastre
250 g de cuscús
300 ml de brou de verdures
50 g de panses Califòrnia
1 ceba tendra
1 llimona
2 grans d'all
10 boles de pebre verd
1 cullerada de ras-alhanut
1 dit de gingebre
1 cullerada de comí en gra
1 culleradeta de canyella
Julivert fresc
Menta fresca
Farigola llimonera
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Preparem un bany de sal per als pits de pollastre posant 10 grams de sal per un litre d'aigua i deixant-los submergits una hora.
- Passat aquest temps, assequem els pits i preparem un marinat.
- En un morter aixafem 10 boles de pebre verd sec, 1 cullerada de comí en gra, 1 cullerada de ras-alhanut,1 culleradeta de canyella i una cullerada petita de sal.
- Tallem ben petits 2 grans d'all pelats i ratllem sobre les espècies 1 dit de gingebre congelat.
- Untem els pits de pollastre bé amb el marinat d'alls i espècies i els deixem en un recipient que anirà a la nevera.
- Hi afegim un bon raig d'oli OVE
- Tapem el pollastre i el marinem 12 hores a la nevera.
- Posem una cassola a escalfar amb prou oli OVE com perquè el pollastre ens quedi cobert.
- Tapem la cassola amb un paper sulfurat que anirà a pell sobre el pollastre.
- Coem el pollastre 30 minuts a 75º.
- Mentrestant, tirem dues branques farigola llimonera a 300 ml de brou de verdures i el posem a bullir.
- Un cop hagi arribat a bullir, apaguem el foc i tirem aquest brou en un altre recipient on tindrem 250 g de cuscús.
- Tapem el recipient amb cuscús i deixem que reposi 2 minuts
- Passat aquest temps, recuperem el cuscús i amb una espàtula separem els grans.
- Deixem que el cuscús s'atemperi.
- Tallem a brunesa 1 ceba tendra. Afegim la ceba al bol. Afegim al bol 50 g de panses.
- Piquem julivert fresc i menta fresca i els hi afegim. Esprenem una llimona al bol. Ho integrem tot.
- Si el pollastre ja està fet, el traiem de l'oli i deixem que es refredi.
- Després, el tallem a llesques i emplatem.
- Tabulé a sota i pollastre per sobre.