Pit de pollastre amb tabulé

  • Cuina: Marc Ribas
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El cuscús és un aliment energètic que aporta hidrats de carboni de lenta assimilació, dels que ens donen energia de llarga durada.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 3 pits de pollastre  

    250 g de cuscús 

    300 ml de brou de verdures 

    50 g de panses Califòrnia  

    1 ceba tendra 

    1 llimona 

    2 grans d'all 

    10 boles de pebre verd  

    1 cullerada de ras-alhanut 

    1 dit de gingebre  

    1 cullerada de comí en gra 

    1 culleradeta de canyella 

    Julivert fresc 

    Menta fresca 

    Farigola llimonera 

    Oli OVE 

    Pebre negre 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Preparem un bany de sal per als pits de pollastre posant 10 grams de sal per un litre d'aigua i deixant-los submergits una hora.  
  2. Passat aquest temps, assequem els pits i preparem un marinat.  
  3. En un morter aixafem 10 boles de pebre verd sec, 1 cullerada de comí en gra, 1 cullerada de ras-alhanut,1 culleradeta de canyella i una cullerada petita de sal. 
  4. Tallem ben petits 2 grans d'all pelats i ratllem sobre les espècies 1 dit de gingebre congelat.   
  5. Untem els pits de pollastre bé amb el marinat d'alls i espècies i els deixem en un recipient que anirà a la nevera. 
  6. Hi afegim un bon raig d'oli OVE 
  7. Tapem el pollastre i el marinem 12 hores a la nevera.  
  8. Posem una cassola a escalfar amb prou oli OVE com perquè el pollastre ens quedi cobert.  
  9. Tapem la cassola amb un paper sulfurat que anirà a pell sobre el pollastre.  
  10. Coem el pollastre 30 minuts a 75º. 
  11. Mentrestant, tirem dues branques farigola llimonera a 300 ml de brou de verdures i el posem a bullir.  
  12. Un cop hagi arribat a bullir, apaguem el foc i tirem aquest brou en un altre recipient on tindrem 250 g de cuscús. 
  13. Tapem el recipient amb cuscús i deixem que reposi 2 minuts 
  14. Passat aquest temps, recuperem el cuscús i amb una espàtula separem els grans.   
  15. Deixem que el cuscús s'atemperi. 
  16. Tallem a brunesa 1 ceba tendra. Afegim la ceba al bol. Afegim al bol 50 g de panses.   
  17. Piquem julivert fresc i menta fresca i els hi afegim. Esprenem una llimona al bol. Ho integrem tot.  
  18. Si el pollastre ja està fet, el traiem de l'oli i deixem que es refredi.  
  19. Després, el tallem a llesques i emplatem. 
  20. Tabulé a sota i pollastre per sobre.  
Anar al contingut