Pizza amb lacón

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Una pizza pot ser un àpat equilibrat si conté tots els ingredients necessaris, com una base de pa ben fina, força verdures i hortalisses, una bona salsa de tomàquet casolana, un aliment proteic i una mica de formatge. Sola o amb una amanida pot ser un àpat complet.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:

    1 base de pizza

  • Formatge tendre de vaca
  • Lacón
  • 4 tomàquets pera
  • Tomàquet concentrat
  • 1 gra d'all
  • Pebre vermell fumat dolç
  • Alfàbrega
  • Oli OVE
  • Llorer

    Ingredients pastó:

  • 250 g farina de força
  • 150 ml aigua
  • 50 g massa mare
  • 10 g llevat fresc
  • 5 g sal
  • sèmola de blat
  •  

PREPARACIÓ

1. Comencem fent la salsa: tallem "a concassé" els tomàquets ja escaldats, pelats i sense llavors.

2. Coem els tomàquets en una cassola, juntament amb un all escalivat, 2 cullerades de tomàquet doble concentrat, una cullerada de pebre vermell fumat dolç i una fulla de llorer.

3. Ho coem a foc mitjà durant 7 minuts.

4. Hi tirem un rajolí d'oli d'oliva per acabar d'emulsionar la salsa.

5. Tallem el formatge de vaca i el reservem.

6. Pintem la base de la pizza amb la salsa de tomàquet.

7. Hi afegim el formatge, el lacón i l'enfornem uns 15 minuts.

8. L'acabem amb unes fulles d'alfàbrega, un polsim de pebre vermell fumat dolç i un raig d'oli d'oliva.

 

ELABORACIÓ DEL PASTÓ:

1. Barregem la farina, el llevat i la massa mare.

2. Ho pastem fins que s'activi el llevat (30 minuts després, aproximadament).

3. S'hi afegeix la sal, es torna a pastar i es deixa reposar durant 1 hora.

4. Es torna a pastar i es deixa reposar durant 12 hores en 1 bol, tapat amb un drap. Un lloc òptim és el forn. Apagat, esclar.

5. L'estirem amb els dits i hi afegim una mica de sèmola de blat per sobre.

Es pot congelar i descongelar quan interessi. Per descongelar-lo, és important fer-ho a la nevera i no directament a temperatura ambient.

Anar al contingut