Pizza amb lacón
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Una pizza pot ser un àpat equilibrat si conté tots els ingredients necessaris, com una base de pa ben fina, força verdures i hortalisses, una bona salsa de tomàquet casolana, un aliment proteic i una mica de formatge. Sola o amb una amanida pot ser un àpat complet.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
Per a 4 persones:
1 base de pizza
- Formatge tendre de vaca
- Lacón
- 4 tomàquets pera
- Tomàquet concentrat
- 1 gra d'all
- Pebre vermell fumat dolç
- Alfàbrega
- Oli OVE
-
Llorer
Ingredients pastó:
- 250 g farina de força
- 150 ml aigua
- 50 g massa mare
- 10 g llevat fresc
- 5 g sal
- sèmola de blat
PREPARACIÓ
1. Comencem fent la salsa: tallem "a concassé" els tomàquets ja escaldats, pelats i sense llavors.
2. Coem els tomàquets en una cassola, juntament amb un all escalivat, 2 cullerades de tomàquet doble concentrat, una cullerada de pebre vermell fumat dolç i una fulla de llorer.
3. Ho coem a foc mitjà durant 7 minuts.
4. Hi tirem un rajolí d'oli d'oliva per acabar d'emulsionar la salsa.
5. Tallem el formatge de vaca i el reservem.
6. Pintem la base de la pizza amb la salsa de tomàquet.
7. Hi afegim el formatge, el lacón i l'enfornem uns 15 minuts.
8. L'acabem amb unes fulles d'alfàbrega, un polsim de pebre vermell fumat dolç i un raig d'oli d'oliva.
ELABORACIÓ DEL PASTÓ:
1. Barregem la farina, el llevat i la massa mare.
2. Ho pastem fins que s'activi el llevat (30 minuts després, aproximadament).
3. S'hi afegeix la sal, es torna a pastar i es deixa reposar durant 1 hora.
4. Es torna a pastar i es deixa reposar durant 12 hores en 1 bol, tapat amb un drap. Un lloc òptim és el forn. Apagat, esclar.
5. L'estirem amb els dits i hi afegim una mica de sèmola de blat per sobre.
Es pot congelar i descongelar quan interessi. Per descongelar-lo, és important fer-ho a la nevera i no directament a temperatura ambient.