Pizza amb mango
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El mango és una fruita que destaca pel seu contingut en vitamina A, nutrient que participa en el funcionament del sistema immunitari, i en el manteniment de la pell i de la visió, entre d'altres.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
PER A LA MASSA
220 g farina fluixa
100 ml aigua
7 g llevat fresc
Sèmola de blat
Sal
PER A LES NOUS CANTONESES
10 nous amb closca
250 g sucre
150 ml aigua
10 llavors anís
Oli OVE
PER A LA COMPOTA DE MANGO
3 mangos madurs
140 g sucre
50 g xocolata 85% cacau
Menta fresca
PREPARACIÓ
- Comencem fent unes nous cantoneses. En un pot posem 150 ml d'aigua, 250 g de sucre, un polsim d'anís i ho escalfem per fer un almívar remenant per desfer el sucre.
- Obrim 10 nous amb closca vigilant que les meitats quedin sense trencar.
- Quan l'almívar bull, afegim les nous i les bullim 6 minuts a foc baix. Un cop bullides, les reservarem en una reixeta i quan estiguin fredes, les posarem en un recipient i les guardarem a la nevera 6 hores.
- Fem la massa de la pizza posant en el bol de la pastadora 220 g de farina, un polsim de sal, 100 ml d'aigua i 7 g de llevat fresc que esmicolem. Ho pastem a velocitat mitjana-baixa 3 minuts. Si no tenim pastadora, ho integrem tot i ho pastem fins a tenir una massa fina.
- Untem un recipient amb tapa amb oli OVE. Hi posem la massa, tapem i deixem reposar 30' a temperatura ambient. Un cop passat aquest temps, la portarem a la nevera durant 6 hores perquè llevi.
- Traiem la massa del recipient i l'aboquem sobre un paper sulfurat on hi hem escampat una mica de sèmola de blat. Amb les mans l'anem estirant fins a tenir una forma rectangular que ocupi gairebé tot el paper.
- Un cop tenim la massa estirada, la tapem amb un drap de cotó i la deixem llevar durant 50 minuts.
- Fem la compota de mango pelant i tallant a daus petits 3 mangos madurs.
- Aboquem en un pot els mangos tallats amb 140 g de sucre. Ho remenem i coem a foc mitjà-baix, uns 50 minuts. Un cop feta, la deixarem refredar.
- Afegim a la compota freda 50 g de xocolata del 70% de cacau tallats a daus petits i ho integrem.
- Posem a escalfar una paella amb oli OVE.
- Mentre l'oli s'escalfa, traiem el drap de cotó de sobre la pizza i hi escampem bé la compota amb xocolata per sobre.
- Enfornem la pizza durant 14 minuts a 250º posant-la a la base del forn.
- Traiem les nous de la nevera i les fregim a l'oli calent fins que canvien a un color marró torrat. Les reservem damunt d'un drap de cotó.
- Traiem la pizza del forn i hi distribuïm les nous cantoneses pel damunt. Acabem decorant amb unes fulles de menta fresca. Tallem la pizza en porcions i bon profit!