Pizza d'albergínia rostida
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
L'albergínia conté minerals com el potassi i el magnesi, que intervenen en la funció de contracció muscular.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
220 g de farina fluixa
100 ml d'aigua
7 g de llevat fresc
50 g de massa mare
2 cullerades de concentrat de pasta de tomàquet
5 tomàquets pera
2 mozzarelles
1 albergínia grossa
2 grans d'all
Gingebre
Pebre negre
Pebre vermell fumat dolç
Sèmola de blat
Oli OVE
Alfàbrega fresca
Sal
PREPARACIÓ
- Posem les albergínies al forn durant 40 minuts a 180 graus i deixem que s'escalivin.
- Deixem que les albergínies es refredin i, quan les puguem manipular, les obrim i en traiem les llavors i la carn, que anem esfilagarsant.
- Tallem a la microbrunesa 2 grans d'all. Pelem un dit de gingebre i el tallem a la microbrunesa.
- En una altra safata de forn, hi posem l'albergínia esfilagarsada i hi tirem per sobre els alls i el gingebre. Ho salpebrem i hi afegim un bon raig d'oli OVE.
- Ho fiquem al forn a 180º, 45'.
- Mentrestant, fem la massa de la pizza. Escalfem 100 ml d'aigua.
- Tamisem al bol de la pastadora 220 g de farina fluixa. Hi afegim 50 g de massa mare i l'aigua que hem escalfat fins a 40 graus com a màxim.
- Ho pastem amb la màquina de pastar o a mà.
- Quan està barrejat, hi afegim 7 g de llevat fresc i ho tornem a pastar.
- Tot i que el pastó encara està enganxós, en fem una bola i el tapem amb un drap. Deixem que reposi 30 minuts.
- Passat aquest temps, podem afegir sal al pastó. Ho barregem i el deixem altre cop que reposi, tapat.
- Traiem l'albergínia del forn. Deixem que es refredi i un cop refredada la posem en una carmanyola i la guardem a la nevera.
- Triturem cinc tomàquets pera i els posem a una paella amb el foc encès. Afegim sal als tomàquets.
- Deixem que es coguin deu minuts.
- Hi afegim dues cullerades de concentrat de pasta de tomàquet i una mica de pebre vermell fumat dolç. Ho integrem tot i enretirem la paella del foc.
- Deixem que es refredi i ho guardem en una altra carmanyola i a la nevera.
- Guardem el pastó a la nevera.
- Deixem que l'albergínia, el pastó de pizza i la salsa de tomàquet reposin a la nevera un mínim de dotze hores.
- Passat aquest temps, podem treure-ho tot de la nevera. Tallem dues boles de mozzarella i les deixem en un colador de malla fina perquè perdin el xerigot.
- Escampem sèmola de blat o farina de pa per sobre de la superfície de treball de la cuina.
- Estirem el pastó fent una pizza rodona
- Escampem per sobre la pizza la salsa de tomàquet, les mozzarelles a talls i l'albergínia.
- Ho fiquem a la base del forn, que està al màxim.
- Ho deixem quinze minuts al forn.
- Passat aquest temps, ho traiem del forn i ho servim. Es podria decorar amb unes quantes fulles d'alfàbrega i amb un raig d'oli.