Pizza de bolets

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els bolets són rics en vitamina B2 i B3 i tenen un alt contingut en fibra, alhora que són baixos en greixos i caloriesAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    Per a la massa:

    250 g de farina de força

    50 g de massa mare

    7 g de llevat fresc

    150 g d'aigua de bolets

    Oli OVE

    Sal

     

    Per a la cobertura:

    20 g de bolets secs

    125 g de mozzarella

    1 tomàquet Monterosa

    Sèmola de blat dur

    2 grans d'all

    Orenga fresca

    Oli picant

PREPARACIÓ

  1. Posarem 150 ml d'aigua tèbia en un recipient i hi deixem hidratar els bolets secs durant 10 minuts. Passada aquesta estona, colem els bolets amb l'ajuda d'una malla fina i un drap de lli.
  2. Posem una paella al foc amb oli d'oliva, i 2 grans d'all aixafats. Un cop calent, saltem els bolets i els reservem.
  3. Desfem 7 g de llevat fresc a l'aigua dels bolets.
  4. Tamisem en un bol 250 g de farina de força, hi afegim 50 g de massa mare i el llevat diluït. Ho amassem i deixem reposar durant 15 minuts amb un drap a sobre.
  5. Un cop passat el quart d'hora hi afegim un pols de sal i ho pastem. Quan la massa ja està feta la deixem reposar filmada durant 48 hores en un lloc fosc i fresc.
  6. Espolsem sèmola de blat dur per sobre la taula on treballarem la massa. Estirem la massa reposada fins a donar-li forma de pizza. La posem sobre un paper sulfurat.
  7. Posem el forn a 250 graus i hi escalfem una safata.
  8. Tallem a rodelles 125 g de mozzarella. Tallem un tomàquet Monterosa a rodelles. Cobrim la pizza amb els bolets reservats, la mozzarella, el tomàquet i l'orenga.
  9. Traiem la safata calenta del forn , hi posem la pizza per sobre i ho enfornem 15 minuts a 250 graus.
  10. Ho servim amb oli picant (opcional)
Anar al contingut