Pizza de bolets
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els bolets són rics en vitamina B2 i B3 i tenen un alt contingut en fibra, alhora que són baixos en greixos i caloriesAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
Per a la massa:
250 g de farina de força
50 g de massa mare
7 g de llevat fresc
150 g d'aigua de bolets
Oli OVE
Sal
Per a la cobertura:
20 g de bolets secs
125 g de mozzarella
1 tomàquet Monterosa
Sèmola de blat dur
2 grans d'all
Orenga fresca
Oli picant
PREPARACIÓ
- Posarem 150 ml d'aigua tèbia en un recipient i hi deixem hidratar els bolets secs durant 10 minuts. Passada aquesta estona, colem els bolets amb l'ajuda d'una malla fina i un drap de lli.
- Posem una paella al foc amb oli d'oliva, i 2 grans d'all aixafats. Un cop calent, saltem els bolets i els reservem.
- Desfem 7 g de llevat fresc a l'aigua dels bolets.
- Tamisem en un bol 250 g de farina de força, hi afegim 50 g de massa mare i el llevat diluït. Ho amassem i deixem reposar durant 15 minuts amb un drap a sobre.
- Un cop passat el quart d'hora hi afegim un pols de sal i ho pastem. Quan la massa ja està feta la deixem reposar filmada durant 48 hores en un lloc fosc i fresc.
- Espolsem sèmola de blat dur per sobre la taula on treballarem la massa. Estirem la massa reposada fins a donar-li forma de pizza. La posem sobre un paper sulfurat.
- Posem el forn a 250 graus i hi escalfem una safata.
- Tallem a rodelles 125 g de mozzarella. Tallem un tomàquet Monterosa a rodelles. Cobrim la pizza amb els bolets reservats, la mozzarella, el tomàquet i l'orenga.
- Traiem la safata calenta del forn , hi posem la pizza per sobre i ho enfornem 15 minuts a 250 graus.
- Ho servim amb oli picant (opcional)