Pizza de coliflor
- Programa: Manduka
- Cuina: Paula Alòs
- Dificultat: Baixa
INGREDIENTS
PER A LA MASSA:
320 g de brots de coliflor
125 g de farina d'arròs (no glutinós)
50 g de formatge ratllat
2 ous
4 g de sal
pebre
PER AL FARCIMENT:
80 g de formatge ratllat tipus mozzarella
salsa de tomàquet fregit
60g de pernil cuit
orenga
formatge curat
PREPARACIÓ
- Talleu el tronc central de la coliflor i després talleu-la a trossos.
- Poseu-los dins un got americà i tritureu-la a màxima potència durant uns segons fins fer-ne un granulat fi.
- No la tingueu gaire estona triturant perquè no es faci una pasta.
- Poseu-la en un recipient apte per anar al microones. Afegiu-hi dues cullerades d'aigua, tapeu-ho i cuineu-ho uns 4 minuts a màxima potència (750w).
- Traieu l'envàs del microones i escorreu la coliflor amb un colador. Esteneu-la al damunt de paper absorbent per eliminar la humitat i que quedi ben eixuta.
- En un recipient ample, trenqueu els ous, afegiu-hi el formatge ratllat, la coliflor, la farina, un polsim de sal i pebre.
- Amasseu-ho amb les mans fins que quedi una pasta homogènia.
- Poseu-la al damunt d'una safata de forn folrada amb un paper de forn. Doneu-li forma rodona i plana amb les mans d'un gruix aproximat de 0.5 cm.
- Coeu la massa uns 10-12 minuts a 180º.
- Un cop fora del forn, esteneu la salsa de tomàquet per tota la base, repartiu el formatge i l'enforneu a 220º durant 5 minuts.
- talleu el pernil a trossets i poseu-lo pel damunt juntament amb un polsim d'orenga. Torneu a posar la pizza al forn i coeu-la 1 minut més.
- Si voleu, abans de servir, podeu fer flocs de formatge curat amb un pelador o ratllador i els escampeu pel damunt.
OBSERVACIONS
- Podeu variar el tipus de formatge o els ingredients del damunt: filets d'anxova, làmines de xampinyó, olives...
- Podeu fer la massa de coliflor i congelar-la per a altres ocasions.
- També podeu escaldar la coliflor amb aigua bullint uns 3-4 minuts en comptes de coure-la al microones. Això sí, s'ha d'assecar bé tant si ho feu d'una manera o d'una altra.
- És una bona idea per introduir i fomentar el consum de verdures, com la coliflor, posant-la com a ingredient base a la massa de pizza.
- Interessant per a celíacs, ja que com que porta farina d'arròs i no de blat (com la majoria de pizzes) no conté gluten.
- Podeu aconseguir que fer la massa sigui tot un joc en família, barrejant-hi els ingredients, amassant amb les mans i després aplanant-la amb un corró, fins que la massa quedi rodona i plana, típica de pizza.
- Tingueu en compte que la temporada de la coliflor és de novembre a febrer. És quan segurament serà més de proximitat, més econòmica, en el seu millor punt de maduració i de gust.