Pizza de pastrami i burrata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La burrata fresca, com que porta molta aigua, és un dels formatges amb menys contingut en greix.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
Per a la massa
250 g de farina
150 g d'aigua
7 g de llevat
50 g de massa mare
sal
Per confitar el tomàquet
6 tomàquets secs
un bitxo fresc
all
farigola
romaní
Per a la cobertura de la pizza
9 talls de pastrami
1 burrata
6 tomacons
pasta de tomàquet
sal
pebre vermell fumat dolç
créixens morats
orenga fresca
oli OVE
PREPARACIÓ
- Fem la massa tot barrejant en un bol els 250 g de farina, els 7 g de llevat, els 150 g d'aigua mineral, els 50 g de massa mare i un polsim de sal.
- Emboliquem la massa amb paper film i la deixem reposar a la nevera durant 24 hores.
- Per confitar els tomàquets, posem els 6 tomàquets secs en una cassola d'acer inoxidable amb un bitxo fresc, un gra d'all aixafat, farigola, romaní i oli OVE. Ho deixem confitar a foc mitjà durant 1o minuts.
- Passats els 10 minuts, retirem la cassola del foc, i quan s'hagi refredat, posem el contingut en un pot de vidre i ho desem a la nevera.
- Fem salsa de tomàquet ratllant els 6 tomàquet en un bol. Ho posem en una cassola d'acer inoxidable sense oli i ho deixem reduir al foc. Hi afegim 2 cullerades de pasta de tomàquet i 1 cullerada de pebre vermell fumat dolç, i ho retirem ràpidament del foc.
- Traiem la massa de la nevera, l'amassem, l'estirem amb un corró i la posem a sobre d'un paper sulfurat. Encenem el forn a màxima temperatura per tal que el tinguem preescalfat quan toqui posar-hi la pizza.
- Cobrim la massa de la pizza amb la salsa de tomàquet.
- Tallem els tomàquets confitats a trossos petits i els distribuïm damunt la pizza juntament amb l'orenga fresca.
- Hi afegim la burrata situant-la al centre de la pizza i, al voltant, els 9 talls de pastrami.
- Portem la pizza al forn sobre d'una safata prèviament escalfada situada al mig. La deixem 15 minuts a temperatura màxima.
- Ho servim estirant la burrata per sobre de la pizza. Hi afegim fulles de créixens morats i oli OVE.