Pizza margarida sense gluten
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Sense gluten
- Informació nutricional -Obre
Al contenir molta aigua, la mozzarella fresca és un dels formatges amb menys contingut en greix.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
220 g de farina panificable sense gluten
160 ml d'aigua mineral
150 g de patata monalisa
7 g de llevat fresc
2 boles de mozzarella
5 tomacons
1 gra d'all
Pebre negre
Fulles d'alfàbrega
Oli
Sal
PREPARACIÓ
- Comencem fent el pastó. Pelem i ratllem una patata monalisa ja cuita i ho anem deixant al bol de la pastadora.
- Afegim al bol 220 g de farina panificable sense gluten, 7 g de llevat fresc que esmicolem i 160 ml d'aigua. Encaixem el bol a la pastadora i ho pastem durant deu minuts. Quan en faltin dos, hi afegirem un pessic de sal i un raig d'oli.
- Un cop tinguem el pastó, tapem el bol amb un drap humit i ho deixem reposar durant 2 hores.
- Mentre el pastó reposa, comencem tallant dues boles de mozzarella a rodelles. Un cop les tinguem, les deixem escorrent-se en un colador.
- Comencem la salsa de tomàquet ratllant cinc tomacons, que posem en un bol mitjà. Ho reservem.
- Escalfem una paella a foc mitjà amb una mica d'oli i tallem a la microbrunesa un gra d'all pelat.
- Afegim l'all a la paella i el saltem.
- Posteriorment, hi afegim els tomacons ratllats, una mica de pebre negre i sal. Ho coem a foc mitjà durant quinze minuts.
- Ara comencem a formar la pizza. El primer que farem és untar amb oli un paper sulfurat. Posteriorment, destapem el pastó de la pizza, que ha reposat dues hores, i el posem al mig del full. Per tal de manipular el pastó, ens untem les mans i estenem el pastó fent un cercle. Quan ho tinguem, passem el pastó i el full a una safata de forn.
- Repartim la salsa de tomàquet sobre el pastó i distribuïm per damunt les rodelles de mozzarella.
- En el moment en què tinguem la salsa de tomàquet i la mozzarella sobre el pastó, ho enfornem tot durant 20 minuts a 180 ºC.
- Un cop traiem la pizza del forn, hi escampem unes fulles d'alfàbrega i un raig d'oli. I ja tenim la pizza a punt per tastar.