Plàtan amb toffee de cafè
INGREDIENTS
4 plàtans madurs
75 g sucre
10 ml rom
1 llimona
1 canonet de canyella
10 ml cafè
75 ml nata
75 ml llet
Ametlla picada
Menta fresca
PREPARACIÓ
- Preparem 75 g de sucre. Posem una paella al foc i afegim una tercera part del sucre preparat. Quan es desfà, n'afegim una mica més i després, l'acabem d'afegir tot.
- El coem vigilant que no es torri massa i, si cal, el podem apartar del foc.
- Mentrestant, en una cassola al foc, hi tirem 10 ml de rom. Deixem que s'evapori l'alcohol i després hi tirem 75 ml de llet i 75 ml nata del 35%. Hi tirem un canonet de canyella i la pela d'una llimona. Ho integrem. I ho escalfem just fins a l'ebullició.
- Fem toffee: quan el sucre ja s'ha convertit en caramel, hi tirem el pot de la llet calenta i ho coem 4 minuts.
- Pelem 4 plàtans madurs.
- Els tallem del llarg.
- Passats els 4 minuts, tirem una tassa petita de cafè a la salsa de toffee.
- Després posem els plàtans tallats per la meitat i els napem bé amb la salsa. Deixem que es coguin 4 minuts a foc suau.
- Emplatem un plàtan amb una fulla de menta i un grapat petit d'ametlla torrada esmicolada.