Poke de salmó noruec
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Arnau París
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
El peix blau, com el salmó, és ric en greixos omega-3, imprescindibles per a la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
500 g arròs rodó
400 g salmó de Noruega
1 magrana
1 poma
1 llima
Salsa de soja
Coriandre
Gingebre
Cacauets
Alga nori
Mel
PREPARACIÓ
- Netegem l'arròs fins que l'aigua surti clara, així en traiem part del midó i impureses. Posem els 500 g d'arròs en una olla i hi afegim 800 ml d'aigua. Ho tapem i ho deixem 2 minuts a foc fort fins que arrenqui el bull. Passat aquest temps, abaixem el foc al mínim i ho deixem coure 14 minuts més, fins que l'arròs begui tota l'aigua.
- Estirem l'arròs en una safata i l'anem airejant amb una cullera o pala perquè temperi bé i no quedi enganxat.
- Tallem a daus el salmó de Noruega, ja desespinat i sense pell, i el posem en un bol. L'amanim amb ratlladura de llima, gingebre que també ratllarem i una cullerada de salsa de soja. Ho barregem bé i ho deixem cinc minuts en repòs perquè s'integri bé.
- Fem l'amanit de l'arròs: posem, en un bol, quatre cullerades de soja, una cullerada de mel, el suc d'una llima. Ho integrem bé.
- Emplatem, en un bol, una ració d'arròs. En un racó del bol, hi afegim els daus de salmó de Noruega que hem marinat. Hi afegim també, en un altre racó, magrana. Més coses: poma que haurem tallat a daus i alga nori que haurem tallat a juliana. Finalment, uns cacauets i una mica de coriandre. Ho duem a taula amb el bol de la salsa a banda.